DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SEDAŞ Proje Fikri Yarışmasında Bir Adım Daha Geçildi

SEDAŞ Proje Fikri Yarışmasında Bir Adım Daha Geçildi

 

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, elektrik dağıtım sektöründe SEDAŞ’ın AR-GE çalışmaları için üniversiteliler ile işbirliği yapmasında etken rol oynayan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Proje Fikri Yarışması’nda” değerlendirme kurulunun ön elemeleri tamamladığını açıkladı.

Güven “Sürdürülebilir olmasını hedeflediğimiz ve destek veren paydaşımız üniversitelerle işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz çalışmada bir adım daha geçildi. Öğrencilerimiz çok güzel projelerle katıldılar.  Ön değerlendirme sonucu jüri karşısında sunum yapacak öğrencilerimizin projeleri belirlendi. Birinci, ikinci ve üçüncünün seçileceği ve 10 projeye de mansiyon vereceğimiz gün ödüllerin teslim edilmesini sağlayacağız.”dedi.

Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı 

SEDAŞ’ın, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki üniversitelerle işbirliği geliştirerek, öğrencilere katma değer sağlamayı ve geleceklerine yatırım yapmayı hedeflediği ikinci Proje Fikri Yarışması’nda ön değerlendirmeyi geçen projeler, www.sedas.com web sayfasında yayımlandı.

Geleceğin bilim insanlarını bulmak, araştırma ve buluş yapma heyecanı aşılamak, daha büyük projelere ilham kaynağı oluşturacak yeni fikirlerin ve eserlerin ortaya çıkartılmasını sağlamak  amacıyla SEDAŞ tarafından Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce ile Gebze’de bulunan üniversitelerin öğrencileri arasında düzenlenen yarışma ile hayata geçirilen ikinci Proje Fikri Yarışması’nda gözler ödül törenine çevrildi.

Ödül Töreni 08 Mayıs’ta

Enerjinin üretiminde, iletiminde, dağıtımında, çevre ile uyumunda ve enerjide iş güvenliği alanlarında yeni proje fikirlerinin yarıştığı, “Toplum İçin Yeni Teknolojiler” temasıyla öğrencileri proje fikri üretmeye teşvik eden ve sürdürülebilir olması sağlanan SEDAŞ’ın Proje Fikri Yarışması kapsamında gözler 08 Mayıs’a çevrildi. Ön değerlendirmeyi geçen öğrenciler, Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Düzce Üniversitesi (DÜ), Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyenleri ve SEDAŞ yöneticilerinin oluşturduğu jüri önünde projelerinin tanıtımını yapacak ve düzenlenecek törende ödüllerini alacaklar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.