DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Şenemre, AKV öğrencileri ile buluştu ÖNCE İNSAN OLMAK

Şenemre, AKV öğrencileri ile buluştu  ÖNCE İNSAN OLMAK

Şenemre, AKV öğrencileri ile buluştu

ÖNCE İNSAN OLMAK

İlçemizin başarılı eğitim kurumlarından olan Anadolu Kalkınma Vakfı Kız Meslek Lisesi iletişim Bölümü öğrencileri ile dün okul konferans salonunda Kariyer Günleri çerçevesinde gerçekleşen buluşmaya gazetemizin İmtiyaz sahibi Nurettin Şenemre ile sayfa sekreterimiz Melike Şanslı katıldı.

Meslekte 41 yıl

Okulun Gazetecilik bölümü öğretmeni Hasan Taşkın ile Grafik Tasarım Bölümü Öğretmeni Esra Uzun’un da hazır bulunduğu söyleşide meslekte 41 yılı geride bırakan sürekli basın kartı ve uluslararası basın kartı sahibi başyazarımız Şenemre öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada önce insan olmak konusunu anlattı.

Şenemre, “ Bizim işimiz ile cerrahların işi paralellik gösterir”

Gazetecilerin doğru ve dürüst olma koşulunun en başta gelen unsur olduğunu ifade ederek, “ Bizim işimiz ile cerrahların işi paralellik gösterir. Hastaya atılan yanlış bir neşter hayat kaybına neden olur. Gazeteci yalan ve yanlış haberlerle okuyucuyu buluşturduğunda toplumun dengesi bozulur. Toplum hayatında tramvalar oluşur. Haber kutsal yorum hürdür. Onun içindir ki gazeteci bu çerçevede haberlerini yapmalı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın kamu vicdanının sesidir” prensiplerini hiç unutmadan işimizi yapmalıyız. Eğer yazdıklarından değil, yazmadıklarından para kazanan insanlar olursanız o zaman da gazeteci olamazsınız. Gazetecilik mesleği büyük bir güven gerektirir. Rüzgara göre kalem oynatanlar aslında toplumun üzerinde nasıl bir güvensizlik oluşturduklarını da farkında olmayanlardır. Gazeteci toplumu incitmez, vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışmaz. O halde önce iyi insan olacaksınız. Tertemiz çocuklarsınız. Kimsenin sizi kirletmesine izin vermeyeceksiniz. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olacaksınız ki Türkiye sizlerin omuzlarınız da yükselen bir değer olsun. Her meslekte olduğu gibi asıl unsur insan olduğuna göre önce insan olmak her türlü değerin üzerindedir” dedi.

Melike Şanslı gazetecilikte çok çalışmanın altını çizdi

Ardından söz alan gazetemizin sayfa sekreteri Melike Şanslı da o değerli okuldan mezun olan bir gazeteci olarak meslekte Grafik Tasarımı kendi bünyesine en uygun dal olarak gördüğünü ifade ederek genç arkadaşlarına da gelişime her zaman açık insanlar olmaları gerektiğini ifade etti. Melike Şanslı da çok çalışmanın altını çizdi.

Öğrenciler büyük bir dikkatle dinlediler

Söyleşinin tamamlanmasının ardından Şenemre ve Şanslı’ya günün anısına çiçek ve hediye verildi. Öğrenciler söyleşiyi büyük bir dikkat ve ilgiyle izlediler. Ardından hep birlikte günü taçlandıran fotoğraflarla söyleşi yaklaşık bir saatlik sürede tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.