DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Tazeoğlu ‘’Herkes bu fuarı konuşuyor’’

Tazeoğlu ‘’Herkes bu fuarı konuşuyor’’

Kocaeli Kitap Fuarı’nın yazar konuklarından Kahraman Tazeoğlu, diğer illerdeki kitap fuarlarında Kocaeli Kitap Fuarı’nın adını sıklıkla duyduğundan bahsetti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kocaeli Kitap Fuarı’nın konuşmacı yazarlarından olan Kahraman Tazeoğlu, “7 yıldır Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk yazar olarak katılıyorum. Bu fuarın gelişimini çok iyi biliyorum. Çok büyük bir başarı. Gittiğim her fuarda Kocaeli Kitap Fuarı’ndan bahsediliyor. Herkes bu fuarı konuşuyor” dedi.

KOCAELİ’NDE GERÇEK OKUR VAR

Uluslararası Fuar Merkezi’nde dokuz gün süresince devam eden Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gün yazar konukları arasında Kahraman Tezeoğlu da yerini aldı. Yahya Kaptan Salonu’nda okurlarıyla kitapları Simru, Mor ve Bukre ile ilgili bir söyleşi yapan yazar, fuarların en önemli yanının yazarı okuyucusuyla buluşturmak olduğunu kaydetti. “Bizler okurlarımızla selamlaşıyoruz. Bu birliktelikler olmasaydı böyle bir araya gelemeyecektik. İyi ki fuarlar var. Kocaeli’ndeki okur gerçek okur. Hiçbir zaman sevdiği yazarları yalnız bırakmıyor. Okurlarımızın sevgisi büyüdükçe bizim de sorumluluğumuz artıyor. Her kelime için her harf için daha dikkatli olmak zorunda oluyoruz” ifadesini kullandı.

İTFAİYECİLERE ADANMIŞ İLK KİTAP

Kitapların yazarların çocukları olduğunun altını çizen Tazeoğlu, Simru’nun 20. çocuğu olduğunu belirtti. Yazar şunları söyledi: ’’ 20. çocuğum Simru itfaiyecilere adandı. Türkiye’de itfaiyecilere adanmış ilk kitapmış. Alevlerle canla başla mücadele ederken hayatını kaybeden itfaiye erlerini rahmetle anıyorum. Kitapta ihanet görmüş ve o ihanetin ardından yıkılmış birinin yeniden küllerinden doğmasını anlatan bir hikâye var. Hayatta insan olmak bir meziyettir. Okudukça ve beynimizi geliştirdikçe daha donanımlı oldukça daha çok insan olacağız. Çünkü ilk emir ‘oku’dur. Biz böyle başladık ve böyle devam edeceğiz.”

15 TEMMUZ RUHU KİTAP YAZDIRDI

Mor kitabı ile ilgili birçok eleştiri aldığını söyleyen Tazeoğlu, bu kitabıyla ilgili pek bilinmeyen bir gerçeğe de işaret etti. Yazar, “Fantastik bir roman olmasından dolayı eleştiri aldım. Ancak bu kitabı 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından yazdım. Onca şehidin ve mücadelenin ardından sadece aşkı anlatan bir kitap yazamazdım. Mor;; ihanetin, vatan aşkının bir eseridir. Ömer Halis Demir’e ithafen yazılmıştır” dedi. Kitabından bazı bölümler okuyan Tazeoğlu, okurlarından büyük alkış aldı. Tazeoğlu söyleşisinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.