DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Tecrübeliler attı, gençler oynadı

Tecrübeliler attı, gençler oynadı

Tecrübeyle gençliği harmanlayan teknik direktörümüz Büyükçekmece Tepecik Spor karşısında fark 2’ye çıkınca oyunu gençlere bıraktı. Deneyimli oyuncularımız golleri attı, gençler iyi performans sergileyerek üstünlüğü korudu

Geçen hafta Play-Off’u garantileyerek rahat bir hafta geçiren Kocaeli Birlikspor’umuz Spor Toto 2.Lig’in son maçında İstanbul ekiplerinden alt lige düşmesi kesinleşen Büyükçekmece Tepecik Spor’a konuk oldu. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmaya tecrübeli ve genç oyuncuların karmasıyla çıkan Birlikspor rahat maçta heyecan yaşadı. İddiası olmamasına rağmen maça gençlerin heyecanı yansıdı. Rakibin de gençlere şans verdiği karşılaşmada ilk golü bulan taraf İstanbul ekibi oldu. 12. Dakikada Lorenzo Patrick Osman Üçüncü ile 1-0 öne geçti.

 KARŞILIĞI GECİKMEDİ

 Kocaeli Birlikspor’umuzun yanıtı ise gecikmedi. 23.dakikada Ali Kemal Yükseker ile skorda dengeyi sağladık. Golün santrasında topu kapan Birlikspor’umuz hızlı atakla rakip kaleleri bir kere daha havalandırdı. Bu kez golü kaydeden isim Mutlu İlengöz oldu. Oyunda 2-1’lik üstünlüğü kuran Kırmızı-Beyazlılar’ımız oyunda hakimiyeti kurdu ve rakip kalede üst üste tehlikeli ataklar geliştirdi. İlk yarıda 3.golü bulamayan takımımız soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle girdi.

 FARKI İKİYE ÇIKARDIK

 İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine Birlikspor’umuz oldu. Hafta içi antrenmanlarda sergilenen gençlerin tecrübeyle uyumu sahada kendini iyice hissettirdi. Oyunu rakip yarı alana yıkan takımımız rakip eldiven Murat Coşkun’a zor anlar yaşattı. Başarılı kurtarışlarla gole izin vermeyen Coşkun 56.dakikada Mehmet Gürkan Öztürk’e engel olamadı. Maçta skor 3-1’e ulaştı. Skorda 2 farka ulaşan Birlikspor’umuzda teknik patronumuz oyunda tazeliğe gitti.

 GENÇLER SAHADA

 58’de Kürşat Ergun Aydın’un yerine Semih Üstün’ü, 64’te Emre Balak’ın yerine Kemal Kazan’ı, 70’de ise Ali Kemal Yükseker’in yerine Emirhan Subaş’ı oyuna alarak oyunu gençlere teslim etti. Maçın kalan süresinde baskılı oyunu sürdüren Kırmızı-Beyazlılar’ımız bir anlık defans hatasında kalemizde Semih Mustafa Usta’nın ayağından 2.golü gördü. Farkı 1’e indiren Tepeciksporlu oyuncular dengeyi bulmak için arayış içine girdi ancak sonuç alamadı. Karşılaşma 3-2 Birlikspor’umuzun galibiyetiyle sona erdi.

“GENÇLERİMİZİ BEĞENDİK ÜSTÜNE KOYMALARI LAZIM”

Ligi 56 puanla 4.sırada tamamlayan Kocaeli Birlikspor’un başarılı teknik direktörü Fatih Akyel, “Gençlerin performansını beğendik. Ama üstüne daha koymaları lazım. Gelecekleri var” dedi

Genç ağırlıklı kadroyu sahaya süren ve maçlarda fazla forma şansı bulamayan oyunculara fırsat tanıyan Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Fatih Akyel, “Her ne kadar formalite gibi görünse de resmi bir puan maçıydı. Bugün genç oyuncularımıza ağırlık verdik. Hepsi oynama fırsatı bulsun istedik. Güzel bir maç oldu, iyi mücadele ettiler. Gençlerin performansını beğendik ama daha üstüne koymaları lazım. Bu ligde bu kadarı yetmez. Onlar da fırsat bulabildikleri kadar oynadılar. Ama ligin akışında fazla fırsat bulamadılar. İnşallah daha iyi olacaklar. Gelecekleri var. Takıma katkıları olacaktır. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

 56 PUANLA BİTİRDİK

 Ligin artık tamamlandığını ve iyi bir puanla bitirdiğimizin altını çizen teknik patron Fatih Akyel, “Ligi galibiyetle tamamladık ve 56 puanla bitirdik. 56 puan bu liglerde az puan değil. Önümüzde Play-Off maçları var. Artık ona bakacağız. Biz Erzurum ile oynayacağımızı zaten biliyorduk. Kendi hazırlıklarımıza ona göre başladık. Nitekim de Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynuyoruz. Önümüzde 4 günümüz var. Herkes gibi biz de hazırlıklarımızı en iyi şekilde yapacağız. Biz hazırız. Bazı oyuncularımızı da dinlendirdik. Ufak tefek detaylarımız var. Yarın da antrenmana başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.