DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TEZGAHLARDA YERLERİNİ ALDI

TEZGAHLARDA YERLERİNİ ALDI

Ramazanın olmazsa olması turşular

11 ayın sultanı ramazan geldi. İftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelen turşularda çeşit çeşit Gölcük sokaklarında yerlerini almaya başladı.

Ramazanın vazgeçilmez lezzeti

Ramazan ayının gelmesi ile Gölcüklü esnaflar da hizmetlerini bu yönde değiştirmeye başladı. Ramazan ayının olmazsa olmazı turşularda tezgahlarda çeşit çeşit yerlerini almaya başladı. Gölcük’te ramazan aylarında açtığı turşu stantı ile yıllardır tanınan Necati Gençer her sene olduğu gibi bu senede Gölcük Belediyesi’nin arka tarafında açtığı turşu stantı ile Gölcüklü vatandaşlara hizmet etmeye başladı.

Gençer, “Gölcüklü vatandaşlar turşuyu seviyor”

Necati Gençer, “ 24 yıldır her ramazan turşu tezgahım ile hizmet vermeye devam ediyorum. Gölcüklü vatandaşlar bizin artık yakından tanıyor biliyor. Turşu iftar sofralarının vazgeçilmez bir parçası. Bizde 24 yıldır bu hizmetin en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Benden sonrada bu geleneği çocuklarımın yaşatması için şimdi onlarla beraber çalışıyoruz. Havaların sıcak olması eskiye nazaran turşu satışlarını fark ettirse de yine Gölcüklü vatandaşlar turşuyu seviyor. Özellikle 5 ten sonra aşırı yoğunluk oluyor. Vatandaşların bu yoğun ilgisi de bizi mutlu ediyor tabiki de. Tüm İslam alemine hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.