DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Türk dostu Prof. Norman Finkelstein ile Yusuf İslam, Kitap Fuarı’na katılacak

Türk dostu Prof. Norman Finkelstein ile Yusuf İslam, Kitap Fuarı’na katılacak

‘’Bağımsız Türkiye istemiyorlar’’ ve ‘’Allah, Türkiye ve Erdoğan’ı korudu’’ söylemleriyle dikkat çeken Prof. Finkelstein ile Yusuf İslam, Kitap Fuarı’na katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği 9. Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl uluslararası bir boyut kazanıyor. 9. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Türk dostu tanınmış isim Prof. Dr. Norman Finkelstein’in söyleşisi çok dikkat çekecek. Amerikalı aktivist, yazar ve akademisyen Norman Finkelstein, geçtiğimiz günlerde yaptığı, ‘’Bağımsız Türkiye istemiyorlar’’ çıkışıyla dikkat çekmişti. Yahudi medyası tarafından bu açıklamaları nedeniyle şiddetle eleştirilen Finkelstein, Türkiye’deki üniversitelerde öğretim üyeliği de yapmıştı. Finkelstein, 13 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de ‘’Dünyanın Gözünden Türkiye ve Ortadoğu’’ konulu söyleşini gerçekleştirecek.

‘’SENDE KALP OLSAYDI FİLİSTİN İÇİN AĞLARDIN’’

Prof. Dr. Norman Finkelstein, 1953 Amerika Birleşik Devletleri doğumlu bir siyaset bilimci ve araştırmacı. Annesi ve babası Almanya’da Nazi kamplarında esir tutulan ve kendisi Yahudi olmasına rağmen İsrail-Filistin meselesinde Filistin yanlısı bir tavır sergileyen Prof. Finkelstein, her platformda İsrail’in savaş suçu işlediğini dile getiriyor. İki yıl önce bir konferansta kendisine tepki göstererek ağlayan Yahudi bir kıza, “İsrail’in Filistin’e karşı işlediği savaş suçlarına suskun kalmayacağım. Onların zulümlerinden ve işkencelerinden daha fenasını düşünemiyorum. Sende gerçekten kalp olsaydı ölen Filistinliler için ağlardın’’ sözleriyle cevap vererek bir anda dünya kamuoyunun gündemine oturmuştu. Prof. Finkelstein’in yazdığı 9 eseri 50 ülkede yayınlanmış.

CAT STEVENS’İN YUSUF İSLAM’A RUHANİ YOLCULUĞU

Dünyanın yıllarca Cat Stevens olarak tanıdığı İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve besteci, Müslüman olduktan sonra Yusuf İslam adını aldı. 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından, ‘’Allah, Türkiye ve Erdoğan’ı korudu’’ açıklamasını yapan Yusuf İslam, 14 Mayıs Pazar günü saat 15.00’teki ‘’Neden hala gitar taşıyorum’’ konulu söyleşisinde Cat Stevens’in Yusuf İslam’a ruhani yolculuğunu anlatacak, ardından yeni yayınlanacak ‘’Karanlığın Örtüsü Kalkınca’’ isimli kitabının imza programına katılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.