DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

UMUDUN IŞIĞINI YOK EDEMEYECEKLER

UMUDUN IŞIĞINI YOK EDEMEYECEKLER

CHP 19 Mayıs’ı Anıtpark’ta kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Örgütü dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98. Yılını Anıtpark’ta gerçekleştirdiği törenle kutladı.

Yılmaz, “Yönetim tek kişiden millete verildi”

CHP kutlama töreninde Atatürk anıtına çelenk bıraktı ve bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından basın açıklamasını yaptı. Açıklamayı CHP adına Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz, yaptı. Yılmaz, “Şanlı Türk tarihi sayısız zaferlerle doludur. 19 Mayıs 1919’un ise tarihimizde özel bir yeri ve önemi vardır. 19 Mayıs 1919 Türk Milleti’nin Milli Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde önce milli mücadeleyi kazanarak kurtuluşa, sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak bağımsızlığa ve daha sonrada toplumun her alanında yapılan devrimlerle çağdaş hayata uzanan zaferler ve başarılarla dolu uzun meşakkatli ve kutlu yolun başlangıcı, ilk adımı ve aynı zamanda çağdaşlığa çıkıp Milli Mücadele bayrağını açıp özgürlük ateşini yakmasaydı milletçe tarih sahnesinden silinecek, egemenlik ve bağımsızlığımızı kaybedecektik. Her türlü olumsuzluğa rağmen yüksek bir vatan sevgisi ile çıktığımız yolda bir taraftan düşmanla savaşırken, bir taraftan da 23 Nisan 1920’de TBMM’ni açarak Cumhuriyet’e giden yolda önemli bir adım daha attı. Böylece hem mevcut tek kişi yönetimine son verileceği ve egemenliğin Türk Milletine geçeceğinin mesajını verdik hem de mücadelenin arkasında millet iradesinin olduğunu bütün dünyaya gösterdik.”

“Türkiye’nin böylesi zor dönemlerden geçtiği bugünlerde millet olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliğimizdir”

“Lozan Barış Antlaşması ile de bütün dünyaya milli birliğimizi ve milli vatanımızı kabul ettirdik. 19 Mayıs 1919’da başlattığımız milli mücadeleyi 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak taçlandırdık. Ardından toplum hayatımızın her alanında gerçekleştirilen ve birbirini tamamlayan devrimlerle modern dünyanın saygın bir üyesi haline geldik. Fakat ne yazık ki son yıllarda uygulanan hukuk dışı ve antidemokratik politikalar Atamızın bize bıraktığı demokratik yönetimin şeklini unutturmayı amaçlayan girişimlerdir. Toplum bütünlüğümüz, bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz tehdit altındadır. Türkiye’nin böylesi zor dönemlerden geçtiği bugünlerde millet olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliğimizdir. “

“Bu mirasa sahip çıkmak gençlerin sorumluluğudur”

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 98. Yıldönümünde Atamızın bıraktığı mirasa sahip çıkmak, korumak bizleri sorumluğudur. Gençlik ulusların geleceğidir gençlere değer verin onları en iyi biçime yetiştirerek kişilikli ve özgüvenli kuşaklı olarak yarınlara hazırlayan uluslar geleceğe ve güvenle bakabilirler ulusal değerlerimiz içinde önemli yer tutan 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramının kutlanmasına sınırlanma getirilmesinin içeriliğini boşlatılması ve giderek unutulma sürecine sokulması çok üzücü ve düşündürücüdür. 19 Mayıs tarihini önemsizleştirmek sıradanlaştırmak takvimlerden bir yaprak haline getirilmek isteyen acizler bağımsızlık özgürlük ve milliği egemenliğe dayanan demokrasi düşmanlarıdır. Ülkemizde düşman olan bu zihniyet dün olduğu gibi gelecekte de yenilmeye mahkumdur. Cumhuriyetin emanet edildiği milyonlar özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacaktır bugün Atatürk ve cumhuriyet ışığının önüne set çekmek isteyenler o ışığın şiddeti ve gücü ile tarih olacaktır Atatürk ve onun eserleri gençlerin omzunda sonsuza dek yaşamaya devam edecektir.”

“Umudun ışığı asla bitmez”

Yılmaz, son olarak, “Verecek ışığı olmayan karanlığı seven 29 Ekimlerin 23 Nisanların 19 Mayısların 30 Ağustosların kutlanmalarını engelleyebilir ancak Çanakkale ruhunu kurtuluş savaşındaki bağımsızlık duygusunu biz gençlerdeki özgürlük ve cumhuriyet ışığını asla yok edemeyecekler hangi karanlığı isterseler istesinler ülkemizin bağımsızlık duygularını yaşadığımız Ulusal Bayramlarımızı bundan böyle kutlamaya devam edeceğizi bu değerleri içimizden sökmeye kimsenin gücünün yetemeyeceğini belirtir başta biz gençleri olmak üzere ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Spor Bayramını en içten duygularıma kutluyor Büyük Önder Atatürk silah arkadaşlarını ve bu vatan için kanlarını döken aziz şehitlerimizi büyük saygı ve rahmetle anıyorum” diyerek açıklamalarını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.