DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ MECİT KAVAN ORTAOKULU’NDA HAYAT BULDU

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ MECİT KAVAN ORTAOKULU’NDA HAYAT BULDU

Eğitim – Öğretim yılına 4 yıl önce başlamasına rağmen gerçekleştirdiği projeler ile adından sık sık söz ettiren Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu 15 Temmuz şehitleri anısına sınıflara şehitlerin isimlerini verdi ve 15 Temmuz Şehitlerini anma köşesi hazırladı.

Her sınıfa bir şehidin ismi verildi

Gerçekleştirdiği projeler ile Gölcük’ün en çok tercih edilen okullarından biri olan Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu Türkiye’de bir ilke imza attı ve 15 Temmuz şehitlerinin unutulmaması ve o gecenin tekrar yaşanmaması için okulda çok güzel bir uygulamaya geçtiler . Şehitlerin fotoğrafları ile birlikte hayat hikayeleri bulunan panoları sınıf girişlerine astılar ve her sınıfın ismi o şehidin ismi ile değiştirildi.

Uygulama Türkiye’de ilk defa Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulunda

Gölcük’ün en çok konuşulan isimlerinden Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu 15 Temmuz şehitlerini unutmadı ve öğrencilerine de unutturmamak için çok güzel bir çalışmaya imza attı. Konu ile ilgili Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Necip Emrah Özdemir, “15 Temmuz gecesinin  tekrar yaşamaması için her fırsatta 15 Temmuz gerçeğini öğrencilerimize aktarmaya çalışıyoruz. Bu kapsam doğrultusunda 15 Temmuz temasını konu edinip bir sergi solonu oluşturduk. Bu solonun duvarları 15 Temmuz kronolojisi şehit ve gazilerimizin resim ve özgeçmişleriyle  giydirdik. Bundan sonra okulumuzda yapılan görsel sanatlar teknoloji tasarım, TÜBİTAK bilim fuarı gibi etkinlikler bu alan da gerçekleştirerek öğrencilerimizin görsel hafızalarına bu hain darbe girişiminin zararlarını işlemek amacındayız. Bunun yanında tamamen öğrencilerimizden gelen talep üzerine her sınıf kendisine bir 15 Temmuz şehidi seçti. Mevcut sınıf ismimiz bu sınıfın ismi ile değiştirildi. Aynı zamanda sınıfımızın giriş kısmını şehidimizin resmi ve özgeçmişi  asıldı. Bu iki uygulamanın Türkiye’de ilk olduğunu düşünmekteyiz. Okullarımızda her fırsatta bu hain darbe girişimini zararlarının genç nesillere her türlü iletişim ve etkileşim aracı kullanarak aktarılması gerektiğini düşündük. Okulumuzda 2017-2018 Eğitim – Öğretim yıllında uygulamaya geçecek bu kapsamda projeler hazırlanmaya devam etmektedir. Her sene okulumuzda düzenlenen Tubitak 4006 Bilim Fuarına Gölcük genelinden tüm 4. Sınıf öğrencilerini davet ettik. 15 Temmuz sergi alanında bir çok bilimsel projeyi sergileyerek sadece kendi okulumuzun öğrencilerini bilinçlendirmekle kalmayıp sayısı binleri bulan 4. Sınıf öğrencilerimize de 15 Temmuz  bilincini kazandırmayı amaçladık ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.