DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

2 DAKİKALIK SESSİZ MİTİNG

2 DAKİKALIK SESSİZ MİTİNG

CHP Değirmendere Çınarlık Meydanı’ndaydı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Örgütü CHP Genel Merkezi’nin isteği ile geçtiğimiz gün saat 18.00’de Adalet İçin 2 dakikalık Sessiz Düşünme Eylemini Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başlattı.

Eyleme Değirmendere’de başlandı

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonucu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Türkiye’de adaletin geldiği nokta ortada. Artık bıçak kemiğe dayandı’ açıklamasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne destek için CHP Genel Merkezi tüm Türkiye’deki ilçe örgütlerinden 2 Dakikalık Sessiz Düşünme Eylemi başlatmasını istedi. CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve Yönetimi geçtiğimiz gün Saat 18.00’de Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda eylemlerini başlattılar.

İşeri, “Adalet ülkemiz için, halkımız için çok önemli”

Eyleme, birçok vatandaşta destek verirken, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, şu konuşmayı yaptı: “Bugün bu eylem gerçekten çok farklı bir anlam taşıyor. Bizim düşüncemiz adalet. Adalet ülkemiz için, halkımız için çok önemli. Sayın Genel Başkanımızın başlattığı Adalet Yürüyüşünden sonra bizlerde yaşanan tüm adaletsizlikler için bir farkındalık ortaya koymaya çalıştık ve bütün örgütler Türkiye’nin her tarafında eş zamanlı saat 18.00’de 2 dakikalık bir farkındalık yaratmak için adaleti düşünme etkinliğini gerçekleştiriyoruz.

“Bizler asla provokasyona gelmeyeceğiz”

Değerli arkadaşlar buna burada şuna dikkat edeceğiz. Genel başkanımız şunu ifade ediyor. Ben bu tip etkinliklerde provokasyonlara gelmemenizi rica ediyorum. Dışarıdan sizleri herhangi bir şekilde provokate edecek söylemlere karşı kulaklarınızı tıkayın. Çünkü bizim amacımız Türkiye’de adaletin herkes için her koşulda tesis edilmesidir. Biz bunun peşindeyiz. Kim ne derse desin ne türlü sözler söylenilirse söylensin herhangi bir eylemde bulunulursa bulunsun emniyet güçleri bizim güvencemiz. Sağ olsunlar ben onlara çok teşekkür ediyorum. Ben orada yürüyüşe de katıldım, orada emniyet güçlerimiz gerek jandarma gerek polis, emniyet koruma alanları oluşturduğunu gözlemledim. Biz kendimizi onlara emanet ediyoruz. Bizim her zaman onlara güvenimiz tamdır. Bugün de bizim güvenliğimiz için buradalar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.

“2 dakika adaleti düşünün”

Bizler gerçekleştireceğimiz 2 dakikalık sessiz eylemimiz için Kaymakamlığa gerekli başvuruyu yaptık. Bugün Adalet İçin 2 dakikalık Sessiz Düşünme Eylemimizi Değirmendere’de başlattık. Yarın da (bugün) Gölcük’te eylemimizi gerçekleştireceğiz. Bundan sonra bir gün Değirmendere bir gün Gölcük’te eylemimizi sürdüreceğiz. Adaleti 2 dakika sessizce düşüneceğiz. Ve sonra dağılıp gideceğiz. Artık ben burada şuna inanıyorum. Bugün burada toplanan arkadaşların bir kısmi takımlarda adaletsizliğe uğramış olabilir ama yürüyenlerin birçoğu herhangi bir adaletsizlik çerçevesi adı altında kalmamakla beraber adaletsizliğe uğrayan birçok insanın sesi olmak için oradalar. Sizde şimdi adaleti kafanızda tasarlayın. Sizi 2 dakikalığına adaleti düşünmeye davet ediyorum” dedi. CHP Gölcük İlçe Örgütü Başkan İşeri’nin konuşmasının ardından 2 dakikalık sessiz eylem sonrasında son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.