DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

5 YILI DOLDURAN ESNAF DEVİR ÜCRETİ ÖDEMEYECEK

5 YILI DOLDURAN ESNAF DEVİR ÜCRETİ ÖDEMEYECEK

Semt pazarlarında tezgahları olana pazarcı esnafına müjde

En çileli mesleklerden biridir pazarcılıktır. Kışın dondurucu soğukta yazın kavurucu sıcakta tezgah açmak zorunda kalırlar. Pazarcı esnafını büyük ölçüde rahatlatacak olan düzenleme ile artık 5 yılını doldurmuş olan pazarcı esnafı tezgahını devredecek olan esnaf artık devir ücreti ödemeyecek.

Pazarcı esnafı durumdan çok memnun

Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Meslekler arasında en meşakkatli olanı hiç şüphesiz ki pazarcılıktır. Bunların yanında birde tezgah giderlerimiz var. Yer devir ücretleri de başlıca pazarcıya bir yük teşkil ediyor.  Bununla alakalı bazı hafifletici düzenlemeler Bakanlığımıza bildirilmiş idi. Uzun zamandır pazarcılık yapanlara bir iyilik düşünüldü. Bu hem pazarcının vermiş olduğu emeğin hakkını korudu. Hemde pazar üzerinden rant elde etmek isteyenlerin önünü kesmiş oldu. Böylece 11 Mart 2017 de resmi gazetede yayınlanan pazar yerleri yönetmelikte bir düzenleme oldu.Bu düzenleme ile 5 yıl pazarcılık yapan esnafımız dan devir ücreti alınmayacaktır maddesi eklendi. Tabi bu durum pazarcı esnafını çok mutlu etti. Bizlerde eklenen bu son maddenin  esnafımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Pazar tezgahları kiraya verilemiyor

Ayrıca Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer  tezgahı olupta açamayan esnaflar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer, “Pazar yerleri yönetmeliği açıktır. Pazar esnafı kullanmadığı yerleri kiraya veremiyor. Çıkamadığı yerlere belediyemize mazeret dilekçesi veriyor. Buda 3 ay surelidir. Bu yeri esnaf geleceği zamana kadar kullanma hakkı belediyededir. Belediyemiz bu süre zarfında boş kalan tezgahı ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi olan esnafın tezgah açması için izin veriyor. Tezgah sahibi geri gelene kadar tezgah bu şekilde değerlendirilmiş oluyor. Başka bir alternatif mümkün değil tezgah sahibi kendi açamayacağı durumda tezgahını kiraya vermesi kanunen yasak. Eğer kendi açamayacak durumda ise devretmesi gerekiyor. Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası olarak  esnafımıza bayram sonu hayırlı ve helal kazanç diliyorum. Odamız, belediyemiz, esnafımız uyum içinde pazar ortamını oluşturup halkımıza hizmete devam ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.