DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan İftarını Yurttaki öğrencilerle açtı

Başkan İftarını Yurttaki öğrencilerle açtı

Başkan Karaosmanoğlu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmit Arızlı Öğrenci Yurduna konuk oldu. İftarını açan Karaosmanoğlu, “En güzel iftar sofrası siz kıymetli gençlerimizle olandır” dedi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun İzmit Arızlı Öğrenci Yurduna konuk oldu. Ramazan’ın ilk gününden itibaren vatandaşlarla ve gençlerle iftarını açan Karaosmanoğlu, bu seferde üniversiteli gençlerin kaldığı KYK yurdunda düzenlenen iftar programına katıldı. Öğrencilerle yaptığı iftar sonrası bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, “Bu akşam en anlamlı sofraya konuk olduk. Sizlerle bir araya gelmek bize mutluluk veriyor. Ayrıca sınavlarınızda da sizlere başarılar diliyorum” dedi.

“TERCİHİMİZ SİZLERİN YANIDIR”

Kocaeli Kredi ve Yurtlar İl Müdürü Nedim Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen birliktelikte, iftar öncesinde öğrencilerle yakından ilgilenen ve yurt binalarını ve çevresini gezen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Umudumuz ve istikbalimiz siz gençlerdir. Geleceğin omuzlarınızda yük olmamasını istiyorsanız geleceğe hazırlıklı olmanız gerekmektedir. Buda bizi son derece mutlu edecektir. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak birçok iftar programına davet edilmeme rağmen, benim için en anlamlı sofra sizlerin sofranızdır. Tercihimiz sizlerin yanıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

“SİZLERE MİSAFİR OLMAK BÜYÜK BİR KEYİF”

İftar öncesi ve sonrası üniversiteli öğrencilerle, ülke ve dünya gündemini değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençlerden gelen yerel yönetimlerle alakalı tespit ve önerileri de dikkatlice dinledi. İklimi hoşgörü kokan bu mübarek ayda gençlerle yan yana olmanın kendisine büyük keyif verdiğini öğrencilerle yaptığı sohbette belirten Karaosmanoğlu, “Sizlere misafir olmak büyük bir keyif, hele ki böyle manevi bir günü paylaşmak tarif edilmez bir huzur vesilesidir” ifadelerini sarf etti.

“BENDE BİR ZAMANLAR ÖĞRENCİYDİM”

Öğrencilerle yakından ilgilenen ve kendisini öğrencilik dönemlerini “Bir zamanlar ben de öğrenciydim” diyerek anılarını gençlerle paylaşan Karaosmanoğlu, “Öğrenciliğin keyfini de, zorluğunu da iyi bilirim. Keyiflidir, çünkü üniversite hayatta ayaklarının üzerinde durman gerektiğini sana hatırlatır. Geçimini sağlayacağın mesleğine hazırlar. Topluma faydalı olacağın yönlerine hazırlar. Kısacası hayata hazırlar. Bu yüzden burada atacağınız adımlar çok önemli. Bizim arzumuz kökü mazide gözü atide bir gençliktir. Tarihte tecrübe edilmiş bir gerçektir ki geçmişinden beslenemeyen milletler yok olmaya mahkûm olmuşlardır. Bu nedenle neslimizi unutmayacağız. İkincisi ise mesleklerimizde en iyisi olmaya çalışacağız” vurgusu yaptı.

“İNANIN, KENDİNİZE GÜVENİN”

Gençlerden çok çalışmaları isteyen, ülkenin kendilerine büyük ihtiyacı ile beklentisini olduğunu da ikili sohbetlerde söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Daha iyisini bulmak demek ülkenin ilerlemesi, gelişmesi demektir. Bu bir döngü gibidir. Nasıl oluyor diyenlere. Kendi zamanımdan örnekler veriyorum. Çocuklar üniversiteye gittiğimiz dönemde şartlarımız çok kısıtlıydı. Çok arkadaşımız gerek maddi imkânlar gerekse de başka sebeplerden dolayı okullarını bırakmak zorunda kaldı. Geleceğiniz için, bizler yanınızdayız. Sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Gelecekten endişe etmeyin. İnanın, kendinize güvenin. Manevi yönden kendinizi zenginleştirin” hatırlatması yaptı. Başkan Karaosmanoğlu iftar sonrası Fevziye Camisi bahçesinde esnaf ve vatandaşlarla da hasbihal etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.