DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAYRAMLAŞMADA GELENEK BOZULMADI

BAYRAMLAŞMADA GELENEK BOZULMADI
27.06.2017
1.062
A+
A-

BAYRAMLAŞMADA GELENEK BOZULMADI

Her bayram olduğu gibi Ramazan Bayramında da Kocaeli’ nin öncü Sivil Toplum Kuruluşlarının birlikte düzenlediği bayramlaşma geleneği bozulmadı. Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED), İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi, Ensar Vakfı Kocaeli Şubesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli Temsilciliği, İHH Kocaeli Şubesi, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA), Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Ramazan Bayramının ilk günü İzmit İmam Hatip Lisesinde bayramlaştı.

Bayramlaşma programına; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhterem Aktaş, KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, İlim Yaya Cemiyeti Kocaeli Şube Başkanı Fevzi Utaş, İHH Kocaeli Temsilcisi Mustafa TEkoğul, Kocaeli Ensar Vakfı Başkanı Musa Taşçı, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Karaçoban, TÜGVA Kocaeli İl Temsilcisi Yusuf Yazıcı ve çok sayıda misafir katıldı.

BAYRAMLAŞMA HALKASI

İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen bayramlaşma programı Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra bayramlaşma programını tertipleyen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tek tek selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi.

KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak konuşmasında “Burada birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizin bayramınızı en içten dileklerimde kutlarım. Yaşadığımız bu coğrafyada birleşmeyen İslam toplumlarının durumu tüm ümmeti üzmektedir. Ama bu kadar karmaşanın içerisinde bizleri burada bir araya getiren yüce Allah’a hamd olsun. Allah İslam coğrafyasını inşallah bir araya getirsin” dedi.

Kısa selamlama konuşmalarının ardından İzmit İmam Hatip Lisesinin bahçesinde selamlaşma halkası oluşturularak birlikte bayramlaşıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.