DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP EMEP’i ziyaret etti

CHP EMEP’i ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, il yöneticileri Bilgi Dehmen, Selim Yıldız, Harun Yıldızlı ve Birkan Koçak ile birlikte Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan ve yönetimini ziyaret etti. Referandum süreci ve sonrasının değerlendirildiği ziyaret oldukça samimi ortamda gerçekleşti.

TÜM BASKILARA RAĞMEN YAPILMASI GEREKEN HERŞEYİ YAPTIK

Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum diyerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Bugün buraya 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşen referanduma katılım gösterdiğiniz için teşekkür etmeye geldik. Bu referandumda siyasi partisinden, Sivil Toplum Örgütlerine, Derneklerden, sokaktaki vatandaş dahil herkes bir araya gelerek hayır için çalıştı. Bu hayır platformunun ana omurgası CHP’ydi ama bu demokrasiyi, parlamenter sistemi, Cumhuriyetin değerlerini savunanların başarısıdır. Biz bu referandumda hayırı çıkardık. Buna sonuna kadar inanıyoruz. Oyların çalındığını biz dahil tüm Dünya biliyor. Bizler tüm baskılara rağmen yapılması gereken her şeyi yaptık. Ama YSK’nın mühürsüz oyları kabul edeceği aklımıza bile gelmedi. Bir avukat olarak ben bile böyle bir hukuksuzluk yapılacağını düşünemedim. Bundan sonra yapmamız gereken bu hayır platformunu bir arada tutmak için neler yapmalıyızı düşünmek ve uygulamaya koymaktır. Bence başarılı bir kampanya yürütüldü. Herkesin referandumunda hayırının nedeni farklıydı. Demek ki bir araya gelinebiliyor. Biz doğru hareket edersek, insanlara dokunursak, anlatabilirsek ve de haklı olursak bir araya gelebiliriz. Öyle bir aday bulunmalı ki diğer bileşenlerin kabul edeceği bir aday olmalı. Bunun konuşulması kararlaştırılması lazım” ifadelerini kullandı. Hayatın her alanında olmamız lazım diyen Sarıbay, “Muhtar adayı çıkarmamız, STK’larda yer almamız, spor kulüplerinde yer almamız, okul aile birliklerine girmemiz yani hayatın her alanında olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

PARTİ DEVLETİ OLMA YOLUNDAYIZ

Sizleri ağırlamaktan bizlerde mutluluk duyuyoruz diyerek sözlerine başlayan EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, “Ziyaretiniz bizleri mutlu etti “ dedi. Referandum sonrasını değerlendiren Erkan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti genel başkanı olmasıyla bir Parti Devleti olma yolundayız. Her şeyden önce bizim açımızdan referandum sonuçları itibari ile hükümsüzdür. Hayır biz kazandık. Bir arada olmaya, yan yana olmaya, demokrasi için bir arada olmaya ihtiyacımız olduğunu gördük. Nasıl bir Türkiye istediğimizi bütün kampanya süresince gösterdik. Demokrasi dedik, laiklik dedik. Geldiğimiz nokta Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkacak her şey ferman niteliğinde. Dolayısıyla bütün muhalif kesimlere yönelik yok sayma ile karşı karşıyayız. Herkesin demokratik bir Türkiye isteği çok elzem. OHAL bir yıla devir olacak nerdeyse, bu çok normal bir hale geldi. Bu kalıcılaştırılacak. İtirazlarımız var. Bu itirazlarımız hep birlikte söyleyebilmeliyiz. Yapacağımız çok şey var. Biz istiyoruz ki bunu alanda da, dışarıda da, fabrikalarda da hayatın her alanında hep birlikte yapabilelim “ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.