DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DEĞİRMENDERELİ OTOPARK İSTİYOR

DEĞİRMENDERELİ OTOPARK İSTİYOR

Özellikle Cumartesi günleri trafik arapsaçına dönüyor

Değirmendere’nin önemli sorunlarından birisi yoğun araç ve otopark sorunu. Vatandaşlar ve araç sürücüleri yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyor. Bizde Gazetemiz olarak Değirmenderelilerin otopark sorunu hakkında görüşlerini aldık. Vatandaşlar Değirmendere’ye sorunu çözecek şekilde otopark yapılmasını istiyor.

Güneş, “Başkomutan Caddesi üzerinde bulunan boş alana otopark yapılabilir”

Değirmendere Merkez Mahallesi Muhtarı Doğan Güneş, “Değirmendere’nin en büyük problemlerinden biri de otopark sorunu. Değirmendere’de ne yazık ki kapalı bir otoparkımız yok ve yapılacak bir yer de yok. Sadece Başkomutan caddesi üzerinde bulunan boş arazimiz müsait. Orası için de yıllardır kapalı otopark ve kültür merkezi yapılacak diye konuşuluyor ama daha başlayan bir şey yok. Başka bir alternatif olarak trafiği yönlere ayırarak trafiği rahatlatabilirler ya da şimdi zaten yaz havası. Değirmendereliler için park sorunu var. Bir de pazarcılar arabalarını pazarın etrafına park ederek Değirmenderelilere yer kalmıyor. Okulların kapalı olduğu dönemlerde pazarcılar ücretli olarak arabalarını okul bahçesine bırakabilir ya da Dörtyol da bulunan köprülü kavşağın altı otopark olarak kullanılabilir. Bilhassa cumartesi günleri kamyon gibi büyük araçların belli saatler içinde girişlerinin sınırlandırılması gerekiyor. Özellikle marketlerin malzeme getirdiği araçların girişine düzen getirilse trafik problemine bir nebze fayda olur diye düşünüyorum” dedi.

Güvenç, “Cumartesi günleri trafikte büyük bir kaos yaşanıyor”

Bizim Kasap Ziya Güvenç, “17 yıldır aynı işletmenin sahibiyim ve yıllardır bu sıkıntı devam ediyor. Özellikle nüfus arttıkça araba sayısı arttıkça trafik problemi daha da arttı. Özellikle Cumartesi günleri büyük bir kaos yaşanıyor. Kavgalar ve korna sesleri de hiç eksik olmuyor. İlk zamanlar bizi çok rahatsız ediyordu ama artık seslere da alıştık. Tabii ne kadar alışmış olsak da biz bu trafik probleminin bir an önce çözülmesini istiyoruz. Yıllardır başkomutan caddesi üzerindeki boş alana kapalı otopark yapılacak deniliyor ama daha başlayan bir şey yok. En azından kapalı otopark yapılsa bizim bu trafik ve park problemimiz ortadan kalkar” dedi.

Alpaslan, “Değirmendere’de trafik büyük probleme dönüşüyor”

Yalın Eczanesi Ayşe Alpaslan, “Değirmendere’de genel olarak büyük bir trafik ve park problemi var. Özellikle başkomutan ve çınarlık meydanı üzerinde çift şerit araba park edilmesi ve trafiğe sadece tek bir şeridin kalması ciddi derecede trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Biz trafik ekiplerinin daha sıkı ve sık denetimde bulunmalarını ve vatandaşların da daha duyarlı ve saygılı olmasını bekliyoruz. Vatandaşların cumartesi günleri çok büyük sıkıntıları oluyor. Pazara inen vatandaşlar mecburen çınarlık meydanında boş bulduğu alana arabasını bırakıyor. Bu da büyük problemlere yol açıyor. Vatandaşlara kapalı ya da açık otopark yapılmasını, bu trafik probleminin ortadan kalkmasını diliyoruz.

Aktaş, “Sorunu çözecek önemli adımlar atılmalı”

Aktaş 2 Ciğercisi Hayrettin Aktaş, “İşyerimiz Değirmendere’nin tam merkezinde olduğu için trafik ve park problemini en yakında yaşayanlardan biriyiz. Özellikle cumartesi günleri pazar kurulduğu için daha çok problem oluyor. Yıllardır kapalı otopark yapılacak pazar sokak aralarından kalkacak denildi. Otopark aynı zamanda kapalı pazar yeri olacak deniliyor. Ama daha bir hareket göremedik. En azından kapalı pazar yeri yapılsa şu an da pazarın kurulduğu sokaklar boş kalır. Vatandaşa daha çok araba park edecek alan çıkar. Bu sayede çınarlık meydanındaki trafik ve park problemi de bir nebze azalır diye düşünüyorum.

Durukan, “Kaç yıl geçti daha bir kepçe vuran olmadı”

Mustafa Durukan, 40 yıla yakındır Değirmendere sakiniyim ve son 2 yıldır yaşadığımız trafik ve park probleminin haddi hesabı yok. Özellikle cumartesi günleri trafik felç oluyor. Pazara gelen vatandaşların arabalarını park edebilecekleri doğru düzgün bir yer olmadığı için boş bulduğu yere arabasını bırakıp gidiyor. Tabi bu durumda trafiği olumsuz etkiliyor. Yıllardır kapalı otopark yapılacak cumartesi pazarı sokak aralarından kalkacak deniliyor. Kaç yıl geçti daha bir kepçe vuran olmadı. Ne bekliyorlar 2019 seçimini mi? Biz sadece seçim dönemlerinde değil normal zamanlarda da çalışmaların yapılmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.