DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

‘’Dilini kaybeden kültürünü kaybeder’’

‘’Dilini kaybeden kültürünü kaybeder’’

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan ve beraberindeki heyetin yanı sıra Kafkas Dil Kursu öğrencilerini konuk etti.

Başkan Karaosmanoğlu,

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan ve beraberindeki heyetin yanı sıra Kafkas Dil Kursu öğrencilerini konuk etti. Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Abazaca, Adiğece ve Rusça dil kursları için teşekkür eden Çatan, Başkan Karaosmanoğlu’nun kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın göçüp geldikleri topraklardaki dillerini öğrenmesine gösterdiği ilgi takdire şayandır ifadelerini sarf etti. Karaosmanoğlu da, “Dilini kaybeden kültürünü kaybeder. Biz buna sahip çıkıyoruz” dedi.

“YOK OLMAYA YÜZ TUTMUŞ DİLLERİN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal ve Başkan Danışmanı Nermin Tol’ün de birlikteliğe eşlik ederken, günün anısına Başkan Karaosmanoğlu’na Kafkasları temsil eden kalpak hediye edildi. Kocaeli’de vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarına karşılık vermek için çalıştıklarını özellikle vurgulayan Karaosmanoğlu, “Kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak yok olmaya yüz tutmuş dillerin önüne geçmeliyiz. Biz bunun için çalışmalar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu noktada ekibimizle çok kararlıyız” açıklamasını yaptı.

“DEĞERLERİMİZİ KORUYACAĞIZ VE YAŞATACAĞIZ”

Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan, dernek binamızda ışıkları söndürmeden çalışıyoruz derken, “Her türlü kültürel etkinlikler olmak üzere, dil kurslarının devamını sağlıyoruz. Daha çok kursiyerle birlikte Kafkas dillerini geniş kitlelere yayma amacımız var” şeklinde konuştu. Yapılan bu hizmet ve hayretler için teşekkür eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Anadolu kadim topraklardır. Her türlü farklılığımız bizim zenginliğimizdir. Bizler için kıymetli olan ve gelecek nesillere aktarılması gereken değerlerimizi koruyacağız ve yaşatacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.