DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Doğal Yaşam Parkı’nın nüfusu artıyor

Doğal Yaşam Parkı’nın nüfusu artıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Doğal Yaşam Parkı’nda canlı popülasyonu gün geçtikçe yükseliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Uzuntarla bölgesinde içerisinde otobur hayvanların bulunacağı ve doğal yaşamın hakim süreceği Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı’nı kurdu. Parkta hayatlarına devam eden kızıl geyikler ve ceylanlar, yavrularını dünyaya getirdi. Ayrıca alanda bulunan yeşil başlı yaban ördekleri de yavruladı.

2 GEYİK 3 CEYLAN YAVRULADI

Kartepe’de bulunan Doğal Yaşam Parkı’nda hayatlarını devam ettiren hayvanlardan 2 geyik ile 3 ceylan doğum yaptı. Bir ceylanın ikiz doğum yaptığı alanda 6 yeni yavru dünyaya geldi. Canlı popülasyonunun giderek arttığı alanda daha önce yeşil başlı yaban ördeklerin de kuluçka dönemlerinden sonra doğumları olmuştu. Bu kapsamda 50 ördek Doğal Yaşam Parkı’nın nüfusuna katıldı.

İLK KONTROLLER VETERİNER TARAFINDAN

Doğum gerçekleştikten sonra hayvanların sağlığında herhangi bir problem yoksa sadece kontrolleri gerçekleştiriliyor ve bir müdahale yapılmıyor. İlk kontrollerinde yalnızca doğumdan sonraki kontrollerinin yapıldığı hayvanlar, koruyucu hekimler tarafından gözetim altında tutuluyor.

70 DÖNÜMLÜK ALAN

Kızıl geyikler için 70 dönümlük doğal bir yaşam alanı oluşturuldu. Bu bölgede stresten uzak yaşamaları ve çoğalmaları sağlanıyor. Parkta ayrıca 6 adet de ceylan bulunuyor. Ceylanlar Urfa Ceylanpınar’dan, kızıl geyikler Bursa’dan özel kafesler içerisinde getirildi. Hayvanların doğal ortamında yaşaması için irili ufaklı alanlar oluşturuluyor. Parkta üç adet de dama dama cinsi alageyik yer alıyor. Bunlar da erkekli ve dişili olarak popülasyon oluşturuyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.