DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Etüd merkezlerinin kapanmasına merkez sahiplerinin yorumları “SINAVA HAZIRLIK UZMANLIK İŞİDİR”

Etüd merkezlerinin kapanmasına merkez sahiplerinin yorumları  “SINAVA HAZIRLIK UZMANLIK İŞİDİR”
11.06.2017
1.423
A+
A-

Etüd merkezlerinin kapanmasına merkez sahiplerinin yorumları

“SINAVA HAZIRLIK UZMANLIK İŞİDİR”

Milli Eğitim Bakanlığının 9 Şubat 2017 günlü ve 29974 sayılı resmi gazetede yayımlanan 687 sayılı KHK’nın 6. Maddesi ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda yapılan değişiklik ile 1 Temmuz 2017 tarihinde Etüt Merkezlerinin faaliyetine son verileceği hükme bağlandı ve ilçemizde hizmet veren 8 adet Öğrenci Etüt Merkezi’nin faaliyetlerine 1 Temmuz 2017 tarihinde son verilecek.

Tokgöz, “ Özel Öğretim Kurslarının sınır getirilerek tek derse indirilmesi en çok öğrencilerimizi etkileyecek ve bunu herkes biliyor”

Konu ile ilgili Gölcük’te yıllardır bu konuda eğitim vere Sınav Eğitim Kurumları Kurucusu Nazif Tokgöz’ün fikirlerini aldık ve önümüzde ki yıllarda öğrencilerimizi nasıl sıkıntılar beklediği konusunda fikir aldık. Sınav Eğitim Kurumları Kurucusu Nazif Tokgöz, “ Özel Öğretim Kurslarının sınır getirilerek tek derse indirilmesi en çok öğrencilerimizi etkileyecek ve bunu herkes biliyor. Sınava hazırlık merkezleri olmadan sınavlarda başarılı olmamız neredeyse imkansız. Biz öğretim kurumlamızda öğrencilerimize sınav öncesi 4 senesini tekrar anlatarak öğrencilerimizin eksik olduğu noktaları tamamlıyorduk. Bu konularla ilgili sınavda nasıl sorular sorulduğunu örnekleriyle tekrar tekrar kavrarmaya çalışıyorduk. Şimdi bu merkezlerin kapanması ile öğrencilerimiz sadece lisede gördükleri ve kendi çabalarıyla çalıştıkları kadarıyla sınava girecekler. Milli Eğitimin okullarda açacağı kurslar öğrencileri sınavlara hazırlayamıyor. Sınava hazırlık uzmanlık işidir. Bu işin uzmanı dershanecilerdir. Okul öğretmenleri öğrencilere sadece normal müfredatı anlatmaktadır. Bunu bilen öğrencilerde okul kurslarına gitmek istemiyor. Okullarımız sınav öncesi sadece son sınıf konularını işleyeceklerdir. Oysa YGS adlı birinci basamak sınavında sadece 9. Ve 10. Sınıfın konuları sorulmaktadır. Ama öğrenciler 12. Sınıfta bu konularda bir kelime bile görmeyecek. İkinvi basamak olan LYS sınavında ise soruların yarısı 11’den yarısı 12. Sınıftan gelecektir. Bu durumda öğrencilerimiz sadece LYS’nin yarısını okulda öğrenmiş olacak. Dörtte üçünü ise hiç görmemiş olacak. Okulda eğitim ne kadar iyi olursa olsun öğrencinin 4 yıl önce öğrendiği konuyu hatırlaması mümkün değildir. Bunu tekrarlanarak kavratılması gerekir. Bunları yapacak olanlarda sınava hazırlık merkezleridir. Bu eğitim merkezlerinin kapatılması veya tek ders olarak kısıtlanması bizim önümüzdeki yıllarda sınavlarda ki başarı ortalamamızı düşürecektir. İmkanı olan özel ders alabilecek öğrenciler belki bu durumdan etkilenmeyecek olabilirler ama diğer öğrrencilerin etkilenmemesi söz konusu değildir. Bu durum sadece öğrencilerimizi değil öğretmenlerimizi de etkiledi. Kurumlarda çalışan branş öğretmenleri, hizmetli memurlar merkezlerin kapanması ile hepsi işsiz kaldı. Devlet zaten atamalarını yapmadığı için Eğitim Merkezlerinde görev yapıyorlardı. Şimdi bu imkanda ellerinden alındı. Türküye genelinde 1800 ‘e yakın etüd merkezi 1000’e yakın özel öğretim kursu bulunuyordu. Bunların herbirinde en az 10 kişi çalışıyor olsa binlerce çalışanımız işsiz kalmış oldu. Şimdi devletimiz bu işsiz kalanlara nasıl bir çözüm bulacak. Korkarım ki bu kurumların yerini kaçak merdiven altı kurumlar alacacktır. Çocuklarımız her türlü tehlikeye açık olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.