DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, “TÜM İSLAM ALEMİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı,  “TÜM İSLAM ALEMİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN”
27.06.2017
1.297
A+
A-

Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı,

“TÜM İSLAM ALEMİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, tüm İslam Aleminin ve Gölcük halkının bayramını kutladı. Müftü Yazıcı, “Tüm Müslüman kardeşlerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz” dedi.

Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, yayınladığı bayram mesajında şu sözleri söyledi: ““Yaz sonunda yağan yeryüzünü tozdan kirden temizleyen yağmur” anlamına gelen mübarek ramazan ayının sonuna geldik. Çokça ibadet ederek arınmak için elimizden geleni yaptığımız bir aydı. Ramazanın asıl önemi ise Kur’ân-ı Kerîm’in indirilmeye başlandığı bin aydan daha hayırlı kadir gecesinin bu ayda olmasıdır. Allah-ü Teâla “Bu Kur’an, Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, mutlak güç sahibi ve övgüye layık, göklerdeki ve yerdeki her şey kendisine ait olan Allah’ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır.”(İbrahim Süresi, 14/1) buyurarak insanların Kur’ân-ı Kerimle karanlıklardan aydınlığa çıkacağını vaad ediyor. Öyleyse yaşadığımız yüzyılın Müslümanları olarak maddi, manevi ve toplumsal ne kadar karanlığımız varsa inancımıza uygun bir hayat yaşamamaktan kaynaklanıyor. Ramazanda okunan mukabelenin özündeki anlam kulluğumuzun sağlamasını yapmaktır. Ramazan dışında hızlıca yaşadığımız hayatı ramazan gelince Kur’ân-ı Kerime arz ederek baştan sona gözden geçiriyoruz. İnancımıza uygun bir hayat yaşıyor muyuz diye kontrol ediyoruz. Netice olarak hedefimiz Rabbimizin bağışına erişmek, arınmak ve inancımıza uygun bir hayat tarzı geliştirmeye çalışmaktır.

“Nezaket, hoşgörü, insanlara ve kâinata karşı da merhametli olduğumuzda ibadetlerimiz amacına ulaşmış olacaktır

Tüm bu kişisel gayretlerimizle birlikte toplumsal huzurumuzun da artması duamızdır. Diyanet İşleri Başkanlığının “Üzerinde her canın hakkı var, bu ramazan ve her ramazan” diyerek sloganlaştırdığı toplumsal hassasiyet hepimizin ihtiyacı olan bir güzelliktir. Nezaket, hoşgörü, insanlara ve kâinata karşı da merhametli olduğumuzda ibadetlerimiz amacına ulaşmış olacaktır. Bu sebeple bayram sabahına pırıl pırıl bir kalple erişmek istiyorsak güzel ahlak sahibi Müslümanlar olma derdimizi hep birlikte gözden geçirelim. Dünyada yaşamak tüm sıkıntısına rağmen muhteşem bir şey. Bizde nasıl güzelse bu yaşamak nimeti başkasındaki de güzelliğini korusun diye nezaket sahibi merhametli Müslümanlar olmak zorundayız. Bu konuda ve her konuda Efendimiz (s.a.s) bize örnektir. Ahlakında herhangi bir zafiyet olmamasına rağmen Ali b. Ebû Tâlib’den bize ulaşan rivayete göre Efendimiz (s.a.s) namaza kalktığında şöyle dua edermiş “(Allah’ım) Beni güzel ahlâka eriştir. Senden başka güzel ahlâka eriştirecek yoktur. Kötü ahlâkı benden uzaklaştır. Senden başka kötü ahlâkı benden uzaklaştıracak yoktur.” (Müslim, Mûsafirîn,201) Bu duaya yürekten âmin diyerek tüm Müslüman kardeşlerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.