DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Haydi gençler kodluyoruz!

Haydi gençler kodluyoruz!

Kocaeli’nden yetişecek bilişim dâhileri hünerlerini, ortaokullara yönelik düzenlenen ‘’Kocaeli Kodluyor’’ yarışmasında sergileyecek

Sanayinin başkenti Kocaeli, Gebze’de kurulacak Silikon Vadisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 8 yılda 219 bin 233 öğrenciye dağıttığı tablet bilgisayarlarla bilişim kenti olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Kocaeli’ni bilişimin ana belleği konumuna getirmek için projeler üreten Büyükşehir, 23-26 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Bilişim Fuarı’nı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sektörün önde gelen firmalarının yanı sıra bilişimin dahi isimlerini bir araya getirecek fuar kapsamından Kocaeli’ndeki ortaokul öğrencileri kodlama konusundaki hünerlerini sergileyecek. Ortaokul öğrencilerine yönelik ‘’Kocaeli Kodluyor’’ yarışmasına başvurular başladı.

KOCAELİ BİLİŞİM FUARI

Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde (İnterteks) yapılacak. Ana teması ‘’Sanal Gerçeklik’’ olarak belirlenen fuarda; ilkokul çağından üniversiteye uzanan genç kuşağa ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli’yle tanıştırmak amaçlanıyor. Fuar kapsamında, sanal gerçeklikle Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta belirlenecek. Ayrıca özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek.

KOCAELİ KODLUYOR YARIŞMASI

Fuarın sac ayaklarından birisini Kocaeli’ndeki ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenecek ‘’Ödüllü Kocaeli Kodluyor Yarışması’’ oluşturacak. Kocaeli’ndeki tüm ortaokullardan öğrenciler, 3’er kişilik takımlar halinde yarışmaya katılım sağlayabilecek. Her takımın başında bir bilişim öğretmeni olacak. Okullardaki bilişim öğretmenleri, 3’er kişiden oluşan birden fazla takımla yarışmaya katılabilecek. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada Büyükşehir’e bağlı Bilgi Evleri ve Bilim Merkezinde bulunan bilişim öğretmenleri de öğrencilerinden takımlar oluşturabilecek.

KULLANILACAK UYGULAMA ‘KODU’ NEDİR?

Yarışmanın ‘’uygulama kodu’’ ise Microsoft tarafından geliştirilmiş, çocukların erken yaştan itibaren programlamayı öğrenmesini sağlayan ücretsiz bir oyun geliştirme aracı olarak belirlendi. Çocukların programlama becerilerini eğlenceli bir ortamda geliştirmelerini hedefleyen ‘kodu’, onlara kendi oyunlarını üç boyutlu bir dünyada oluşturma imkânı veriyor.

‘KODU’ UYGULAMASINA YÖNELİK EĞİTİM

Yarışmaya katılım öncesinde katılımcı gruplara ‘kodu’ uygulaması ile ilgili eğitim verilecek. Eğitimler Microsoft tarafından bilişim öğretmenlerine, eğiticilerin eğitimi kapsamında düzenlenecek. Eğitim alan bilişim öğretmenleri ise katılımcı grupların eğitimini üstlenecek.

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Yarışmada ilk üçe giren takımlar sadece kendilerine değil okullarına da kazandıracak. Buna göre birinci olan takım ve danışman öğretmeni ‘’Roma Maker Fuarı 2018’e ücretsiz katılım hakkı’’ kazanacak. İkinci olan takımın öğrencileri ile danışman öğretmenine dizüstü bilgisayar verilecek. Üçüncülüğü elde eden takımın öğrencilerine ‘’Lego Education Seti’’ hediye edilecek, danışman öğretmen ise diz üstü bilgisayar almaya hak kazanacak. İlk üçe giren takımların okullarına ise 3D yazıcı hediye edilecek. Yarışmada dereceye giren ilk 3 takım oyuncularına ve danışmanlarına başarı sertifikasının yanı sıra okullarına kupa da verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm takım oyuncularına ve danışmanlarına katılım belgesi verilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmanın takvimi ise şu şekilde belirlendi;

Projenin Duyurulması:                                                       25 Mayıs-09 Haziran 2017

Yaz Dönemi Ön Başvuruların Alınması:             25 Mayıs-09 Haziran 2017

Sonbahar Dönemi Ön Başvuruların Alınması:               5-15 Eylül 2017

Eğiticilerin Eğitimi

Yaz Dönemi:                                                                                               12-16 Haziran 2017

Sonbahar dönemi:                                                                          18-22 Eylül 2017

Öğrencilerin Eğitimi: Temmuz-Ağustos-Eylül Ayları boyunca istenilen

Bilgi Evinde ve Bilim Merkezinde eğitim alınabilecektir.

Proje Oluşturma Süreci: Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim ayları boyunca

Proje Başvurularının Yapılması:                                      06-13 Kasım 2017

Projelerin Değerlendirilmesi:                                                        15-20 Kasım 2017

Ödül Töreni:                                                                                               23-26 Kasım 2017

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.