DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli muhteşem kokuyor

Kocaeli muhteşem kokuyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından dikimi yapılan ıhlamur ağaçları kent genelinde vatandaşlar tarafından toplanıyor

 Ihlamur ağaçları ile

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli genelinde dikimi gerçekleştirilen 72 bin 200 adet ıhlamur ağacı kente mis gibi bir koku yayıyor. Kocaelililer kentte enfes ıhlamur kokusu ile yürüyüş yapma zevkini yaşarken ayrıca ıhlamur toplayarak kışa hazırlık yapma imkanı da buluyor.

 72 BİN 200 IHLAMUR AĞACI

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Kocaeli genelinde birçok ağacı toprakla buluşturdu. Yeşil alan miktarı olarak Türkiye’nin en önemli illerinden biri haline gelen Kocaeli’de 72 bin 200 adet de ıhlamur ağacı dikildi. Ihlamur ağaçları büyüyerek kentin havasını değiştirdi.

HUZUR VEREN KOKU

Ihlamur kokusu ağaçların bulunduğu ve yakınındaki alanlara yayılırken vatandaşlar bu muhteşem koku eşliğinde sokaklarda, mesire alanlarında gezinti yapma şansı buluyor. Dünyada 30’a yakın çeşidi bulunan ve Kocaeli’de de birçok türü yetişen ıhlamur ağaçlarının güzel kokusu adeta insana huzur veriyor.

IHLAMURLAR TOPLANIYOR

Öte yandan vatandaşlar ıhlamurları kış aylarında hastalıklara korunmak için kentin birçok noktalarında toplama şansı da buluyor. Vatandaşlar tarafından bu aylarda toplanan ıhlamurlar kurutularak kışa hazır hale getiriliyor.

HERKES BU GÜZELLİĞİ GÖRMELİ

Sabah erken saatlerde kalkarak ağaçlardan ıhlamur toplayan ve memnuniyetini belirte Remzi Kiriş ‘’Kentimizin bu güzellikleri görmesi ve vatandaşlarımızın yararlanması lazım. Biz bu ıhlamurlardan topluyor ve kurutuyoruz Bir kış boyunca bize yetiyor. Bu hizmeti yaparak kentimizi hem güzelleştiren hem de bu imkanı veren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz ‘’ dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.