DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Makedonlar 1200 kişi ile iftar yaptı

Makedonlar 1200 kişi ile iftar yaptı

 

Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kocaeli Şubesi’nin 12. Geleneksel iftar programı 28 Haziran Mahallesi Üstünlük Sokak’ta gerçekleşti. Düzenlenen iftar programına yoğun katılım oldu.

YOĞUN KATILIM

Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği iftar programına CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, CHP İl Yöneticisi Selim Yıldız, CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet, DYP Kocaeli eski Milletvekili İsmail Kalkandelen, İzmit Belediye Meclis üyesi Aliye Hale Meriç, Biz İzmitiz Gurubunun Kurucusu Hüseyin Erol, STK ve dernek temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 1200 kişinin katılım gösterdiği bu yıl 12. Düzenlenen geleneksel iftar programında yemek dağıtımında 68 genç görev yaptı. İftar öncesi Fatih Camii İmamı İlyas Savaş Kuran-ı Kerim okudu, iftar sonrasında ise Elmalık Camii İmamı Yusuf Sönüksün iftar duasını yaptı.

HER İFTARDA ÇIĞ GİBİ BÜYÜYORUZ

İftar sonrası kısa bir konuşma yapan Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kocaeli Şube Başkanı Fuat Biçici, “ Her iftarda çığ gibi büyüyoruz. Kurulduğumuz 2005 yılından beri her yıl iftar veriyoruz. Bu yıl 12. Geleneksel iftarımızı düzenledik. 1200 kişi iftar programımıza katılım gösterdi. Bu yıl bir değişiklik yaparak ilk defa Makedonlara özgü düğün çorbasını sizlere ikram ettik. Katılımınız bizleri çok mutlu etti, geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

BU AİLENİN BİR ÜYESİYİM

CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Ben bu ailenin bir üyesiyim, sizlerin hemşerisiyim. Burada bulunmaktan, sizlerle birlikte iftar açmaktan büyük mutluluk duydum. Allah nice ramazanlara, nice bayramlara ulaşmayı hepimize nasip etsin” diye konuştu.

BİZ İZMİTİZ’E ÜYE OLUN

Biz İzmitiz Gurubu Kurucusu Hüseyin Erol, “ Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Makedonlar güzel insanlar. Bu kent bizim. İzmitlilik ruhunu yaşatmaya çalışıyoruz. Biz İzmitiz Gurubunda 22 bin İzmitliyi bu sitede buluşturuyoruz. Benim sizlerden ricam Biz İzmitiz Facebook Gurubuna üye olun” dedi.

BU GÜZEL TOPLULUKLA BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLULUK DUYDUM

Sözlerine Dernek Başkanı Fuat Biçici ve yönetimine, iftarın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Bu güzel toplulukla birlikte olmaktan, sizlerle birlikte iftar açmaktan büyük mutluluk duydum. Ben şimdiden yaklaşan bayramınızı kutluyor, hayırlı ramazanlar, hayırlı bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİZLERLE BİR ARADA OLMAKTAN MUTLUYUM

DYP Kocaeli eski Milletvekili İsmail Kalkandelen, “Sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Allah hepimize nice ramazanlar, nice bayramlar nasip etsin. Sizleri yakından takip ediyor, bu derneğin güzel şeyler yaptığını, nasıl mücadele ettiğini biliyorum. Bu birlikteliğiniz hiç bozulmasın. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.