DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÖZLEM AKDURAK’TAN TAM DESTEK

ÖZLEM AKDURAK’TAN TAM DESTEK

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak geçtiğimiz Cuma günü bölgede düzenlenen yarışmaları izlemek için geldiği Karamürsel’den Gölcük’e uğrayarak, Gölcük Yelken Kulübü’nün Kavaklı Marina’daki tesislerine nezaket ziyaretinde bulundu.

Federasyonun yeni bir yapılanma ve yeni bir çıkış için atak yaptığı şu günler de, Başkan Özlem Akdurak Kocaeli gençlerini yelken sporuna kazandırma amacıyla, bir süredir bölgemizde incelemelerde bulundu.

Su ürünleri Koperatifi ile ilgili sıkıntıları dinledi

Kulüplerin kıyılardaki yer sorunları yüzünden sıkıntılar yaşadığını bilen Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, kurulduğundan beri benzer sorunlar yaşayan ve hala faaliyete aktif şekilde geçemeyen Gölcük Yelken Kulübü’nün sıkıntılarını yerinde görmek ve çözüm üretebilmek için kulüp yetkilileriyle toplantı yaptı. Toplantıda birinci elden dinlediği sorunların, başta Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı İl Köy Hizmetleri Müdürlüklerinin, Su Ürünleri Kooperatiflerine yönelik marinalardaki yeni hizmet anlayışı ve yerel yönetimlerin bu spora ilgisiz olmalarından kaynaklandığına bizzat tanık oldu.

Kulüp Başkanı Cebeci sıkıntılarını dile getirdi

Gölcük Yelken Kulubü Başkanı Zafer Cebeci, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’a, “Bilindiği gibi 2017 yılı itibarıyla marinaların işletmeleri ve balıkçı barınakları ülke genelinde Su Ürünleri Kooperatiflerine devredildi. Ancak bu durum marinalarda yapılanan birçok yelken kulübünü mağdur duruma düşürdü. Çünkü Su Ürünleri Kooperatifleri kendi amaçları doğrultusunda engel gördükleri kulüpleri marinalardan ve barınaklardan çıkarmaya çalışıyor. Oysa, Gölcük merkez sahili gibi kıyılarda kiralanabilecek özel mülkler yok. Ayrıca yıllardır faaliyetlerini geliştirememiş Gölcük Yelken Kulübü’nün aidatlardan başka hiçbir geliri olmadığı biliniyor. Yaşadığı olanaksızlıklar ve yer sorunları yüzünden kulüp, öğrenci yetiştirme eğitimlerine dahi başlayamadığı gibi, elindeki sporcuları kaçırmamanın kaygısına düşmüş durumda biz bu konuda bir çözüm bulunması gerektiğini bildirmek isterim” dedi.

Akdurak, “Hükümetten ve yerel yönetimlerden ciddi destek almamız gerekiyor”

Bütün bunları yerinde tespit eden Federasyon Başkanı Özlem Akdurak, kulüp yöneticilerine yılmak yok diyerek destek verdi. Ayrıca Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, “Gereken bütün girişimleri yapacağım, Bakanlıklar ve Belediye yetkilileriyle bizzat görüşeceğim ve bu konuda bir çözüm yolu bulunacaktır. Bizde zamanında çok olanaksızlar içinde çalıştık. Yelken Kulüplerine kapalı bir alan şart. Eğitim salonu, soyunma odası, kantin gibi alanları olması gerekiyor. Bizler Gölcük Yelken Kulübünün adını biraz daha duyurmamız gerekiyor. Yerel yönetimlerin bu konuda bize biraz daha destek olmasını bekliyoruz. Gerekirse çadır kurarız ama yinede eğitimlerimizi vermeye devam edeceğiz. Türkiye’de yelken sporu için 3 pilot bölgemiz bar. Bunlar İzmit Körfezi, İstanbul ve İzmir bölgeleri oluyor. Türkiye’de bu kadar az bölge olması nedeniyle İzmit Körfezi bizim için çok önemli. Türkiye’de yelken sporu konusunda çok az sporcu yetiştiriliyor. Bu kadar az sporcu çıkardığımız halde Avrupa ve Dünya çapında dereceler alabiliyoruz. Bu konuda Hükümetten ve yerel yönetimlerden ciddi destek almamız gerekiyor” dedi. Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak Su Ürünleri Kooperatifleri yöneticileri ile de görüştü ve onları ikna ederek aralarında ki sorunu bir parça halletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.