DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Sarıbay’ın İzmit’in 96. Kurtuluş yıl dönümü mesajı

Sarıbay’ın İzmit’in 96. Kurtuluş yıl dönümü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

  1. YILI KUTLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Tarihin her döneminde coğrafi ve stratejik konumuyla önemli bir kent olan İzmit’imizin düşman işgalinden kurutuluşunun 96. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz diyerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Yurdumuzun her bir karesinde olduğu gibi görkemli kahramanlık öyküleri ile dolu bir tarihi olan, nice şehitler veren İzmit’imiz 96. Yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından kurtuluşuna kavuşmuştur” dedi.

VATANIN VE MİLLETİN BİRLİKTELİĞİ ADINA HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

Bu eşsiz coğrafyada yüzyıllarca beraberlik ve kardeşlik içinde birlikte yaşamış, vatanı ve özgürlüğü için cephelerde savaşmış bu uğurda sayısız şehit ve binlerce gazi çıkartmış olan bir vatanın evlatları olarak, Ne mutlu ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan milli mücadelenin başarıya ulaşmasıyla, Anadolu’nun her karış toprağı gibi İzmit’te yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur diyen Sarıbay, “Her birimizin Adalet, özgürlük ve eşitlik duyguları ile vatanın ve milletin birlikteliği adına mücadelemize hep birlikte devam etmeliyiz. Tarih sayfalarında yer alan ve her gördüğümüzde içimizi yakan, işgal yıllarında bir Türk’ün kurşuna dizilme görüntüleri, bugün bizlere özgür ve bağımsız olmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatırken, bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kara Fatma, Yahya Kaptan, İpsiz Recep ve bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kere daha rahmet ve şükranla anıyor, ülkemiz için birlik beraberlik, tüm insanlık için barış ve kardeşlik temenni ediyorum. İzmit’imizin kurtuluşunun 96. yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.