DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

VALİ GÜZELOĞLU’NUN İZMİT’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 96. YILDÖNÜMÜ MESAJI

VALİ GÜZELOĞLU’NUN İZMİT’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 96. YILDÖNÜMÜ MESAJI
27.06.2017
1.032
A+
A-

 

VALİ GÜZELOĞLU’NUN İZMİT’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 96. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü münasebetiyle yıldönümü mesajı yayınladı.

Vali Güzeloğlu, “Sahip olduğu ekonomik, tarihi ve kültürel değerleri ile ülkemizin göz bebeği olan İzmit’imizin düşman işgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.  Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz yüce milletimizin şanlı bir geçmişi, muhteşem bir tarihi vardır. Kurtuluş günlerimiz, işte böyle bir tarihin ürünü olmanın yanında, vatanın bölünmezliğinin dünyaya ispatıdır.

Kurtuluş Savaşı’nda tarihin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletimiz, ordusuyla tek yürek, tek vücut olmanın verdiği güçle eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergileyerek, hürriyetine sahip çıkmış ve ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmıştır. Bu destan, birlik ve beraberlik ile kardeşlik duygularıyla kenetlenen bir halkın, her türlü yokluk ve zorluk karşısında bile neler yapabileceğinin en güzel kanıtıdır.

28 Haziran 1921, inancın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenen ellerin tarihidir. Kendisinden sonra gelecek yeni nesillerin hürriyetlerini canından aziz sayan bir inancın bayraktarlığını yapmış bir millet olarak vatanımıza, milletimize, birlik ve beraberliğimize göz dikenlere tarihin her döneminde gereken dersleri vermesini bilmişizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize yeniden kazandıran ve kurduğu Cumhuriyet ile Türk Milleti’nin kaderini değiştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor,  hizmet etmekten onur duyduğum tüm Kocaelili hemşehrilerimizin 28 Haziran Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.