DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

VATANDAŞLARIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRDÜ

VATANDAŞLARIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRDÜ

Yerli üretimin başlamasıyla Çarşamba pazarı

On bir ayın sultanı Ramazan Ayının bu sene en bereketli döneme gelmesi pazarlarda fiyatların yükselmesine değil aksine düşmesine neden oldu. Bu durum hem vatandaşları hem de pazarcı esnafının yüzünü güldürdü.

Vatandaşlar ve pazarcılar çok memnun

Gölcük’ün en büyük pazarı olan çarşamba pazarı Ramazan ayında beklenen fiyat artışının aksine uygun fiyatları ile Gölcük halkının yüzünü güldürdü. Fiyatlar uygun olduğu için gönül rahatlığıyla alışveriş yapan vatandaşlarda pazarcı esnafının yüzünü güldürdü.

Çarşamba pazarı en bereketli döneminde

9 yaşında pazarcılık yapmaya başlayan ve meslekteki 16. yılında olan Yasin Aydın bu hafta ki Çarşamba pazarının durumunu değerlendirdik. Ramazan’da beklenen fiyat artışlarının aksine fiyatların düşmesini sorduk ve Yasin Aydın’dan şu cevapları aldık. Aydın, “ Bizim mesleğimiz babadan oğula geçer. 9 yaşında başladım pazarcılık yapmaya 16 sene geçmiş bile. Her sene Ramazan ayı gelince pazarda fiyatlar uçardı. Ama bu sene Ramazan ayı öyle bereketli bir dönemde başladı ki pazarda fiyatlar yükseleceğine aksine düşmeye başladı. Bu hafta pazar en uygun haftasını yaşıyor, diğer haftalara göre fiyatlar çok düştü. Bunun nedeni de yerli üretim yetişmeye başladı. Daha önceden Ege’den Antalya’dan mal geldiği için yol masrafından dolayı fiyatlar yüksek oluyordu. Ama artık Yalova’dan, İznik’ten, Kullar’dan mal gelmeye başladı. Tabi yol masrafı düştüğü için fiyatlarda düştü. Ramazan olduğu için vatandaşlar daha çok 4‘ten sonra geliyor pazara. Hem daha serin oluyor hem de fiyatlar biraz düşmüş oluyor. Bana göre Pazar sabah saatlerinde daha iyidir. Bütün meyvenin sebzenin en güzelini alırsın. Bu sene Ramazan meyve sebzenin en bol dönemine denk geldi. Normal de hersene fiyatlar yükselirken bu sene fiyatlar düştü. Tabi bu durum en çok vatandaşları mutlu etti. Esnafta bu durumdan çok memnun, halden 800 kilo mal alacağına 1 ton mal alıyor. Daha çok mal satarak sürümden kazanmış oluyor. Pazarlarda fiyatlar ilerleyen dönemde biraz daha düşer ama sonrasında biraz yükselir diye düşünüyoruz. Nedeni de tamamen yerli üretime geçilince köylüler sebze meyveyi pahalıya veriyor. Buda fiyatların yükselmesine neden oluyor. Ama dileriz ki durum bizim tahmin ettiğimiz gibi olmaz ve fiyatlar bu şekilde kalır” dedi.

Çarşamba pazarında bu hafta sebze meyve fiyatları;

Araka 2 lira, taze bezelye 6  lira,  patlıcan 2-3 lira,   taze fasulye 4-6 lira,   domates 1,5 lira,  kabak 2 lira, sakatalık 1,5-2 lira, biber 1,5 lira,  köy biberi 2 lira, dolmalık biber 3-5 lira, havuç 2 lira,  barbunya 5 lira,  pembe domates 3,5 lira, soğan 1-1,25 lira,  patates 1,5-2 lira, semiz 1,5 lira, taze soğan 1,5 lira,   dereotu 1 lira, nane 1 lira, maydanoz 1 lira, kıvırcık 2 lira, şeftali 5 lira, kayısı 6-8 lira, kiraz 5 lira, karpuz 2 lira, kavun tane 4 lira, çilek 5 lira, erik 3 lira, dut 10 lira

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.