DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Aslan’dan tüketicilere kredi kartı uyarısı

Başkan Aslan’dan tüketicilere kredi kartı uyarısı

(TÜKODER) Tüketiciyi Koruma Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, basın açıklaması yayınlayarak, tüketicileri kredi kartı mağduru olmamaları için önemli uyarılarda bulundu.

“Bankanın yıllar önce hiçbir sözleşme karşılığı olmadan öylesine verdiği bir kart da olabilir”

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Son zamanlarda Hakem Heyetlerinin tüketici lehine verdikleri kredi kartı üyelik bedellerini, bankalar Tüketici Mahkemelerine taşımaya başladılar ve çoğunluğunu da bankalar lehine sonuçlandığını üzülerek görüyorum. Asıl yıkıldığım an; Hakem Heyeti kararlarını bozan hâkimin, banka lehine değerlendirmelerini okuyunca oldu. Bu kararı veren hâkim inanınki Türkiye’de yaşamıyor!… Sanki uzaydan geldi!… Türk insanına tamamen yabancı, zannedersin sanki bankanın maaşlı avukatı!… Sanki tüketicinin hiçbir hakkı hukuku yok!… Belki de hâkimin karar verdiği  bu kart, bankanın yıllar önce hiçbir sözleşme karşılığı olmadan öylesine verdiği bir kart da olabilir!”

“Orta yaş üzerinde olanlarımızdan hatırlamayanlar yok gibidir”

“Hepimiz biliyoruz ki; bankaların, kredi kartlarını; bu Millete; çocuklara bayramlarda şeker dağıtır gibi dağıttığını, talebi olmayanlara  bile!.. Şubelerine uğrayan, uğramayan cadde ve sokak ortasında  müşterilerinin adreslerini alıp, kargo ile gönderdiklerini, bir zamanlar deyim yerinde ise kartı olmayanların dövüldüğünü!.. Orta yaş üzerinde olanlarımızdan hatırlamayanlar yok gibidir!…değil mi?.. Bankalar kredi kartı vermeye başladıkları ilk zamanlar; bırakın kredi kartlarından herhangi bir üyelik ücreti almayı, özellikle kendi kartlarını tercihen kullananlara kat ve  kat BONUS verenler sanki bu bankalar değiller!”

“Bu da yetmedi, itiraz edip bedelini iade almak isteyenleri de mahkemelere vermeye başladılar”

“Nihayetinde; hedeflerini tutturup, kredi kartı kullanımını bu milletin vazgeçilmezi haline getiren bu bankalar, şimdi tutturdular “YILLIK ÜYELİK BEDELİ/ KULLANIM ÜCRETİ” adı altında Millette illaki bir BEDEL ödetmeye!… Bu da yetmedi, itiraz edip bedelini iade almak isteyenleri de mahkemelere vermeye başladılar!”

“Afet hala devam etmiyor mu?”

Başkan Aslan son olarak, “Banka lehine karar veren bu hâkimlerimizin bu milletin yaşadıklarından haberleri yok galiba!.. Bu bankalar bu millete bu kartları dayattıktan sonra, bu kartların kullanımı ile beraber gelen SOSYAL AFETE kulak tıkamadılar mı!?.. Afet hala devam etmiyor mu? Bir memurumuz kredi kartı borcunu ödemek için şu yakınlarda yine soygun yapmaya kalkışmadı mı?.. Gün geçmiyor ki şu yazlı ve görüntülü medyada kredi kartı kurbanı bir haber olmasın!… Ne çabuk unuttuk! Bu kartlar yüzünden boşanan aileleri, kafaya sıkan babaları, yetim kalan çocukları, dul kalan anneleri, zimmetine para geçirip, hapse giren memurları, polisleri, askerleri, işinden gücünden olup, sokaklara düşen gençleri…   Ne çabuk unuttuk!…  Allah Aşkına söyler misiniz? Hangi banka, kendilerinin sebep olduğu bu sosyal  yaraların hangisine merhem oldu?..Onlarca yetim, kimsesiz ve dulun vebalini, ahını alan bu bankalar değiller mi sanki!?…Şimdi banka lehine karar veren saygıdeğer hâkimimizin yaptığı değerlendirmeyi okuyunca gözlerim yaşardı!… Efendim neymiş “…. Bankalar kar zarar esasına göre kurulmuş ticari işletmelermiş, kredi kartlarını verirken  “RİSK” alıyorlarmış!… Ben onların aldığı risklere kurban olurum!…. Onlar bir kuruş alacağını garantiye almadan sadaka bile vermezler üstelik geri dönüşü garanti ve katmerli dönüşümü olmayan hiçbir parayı, hiçbir kimseye koklatmazlar bile!.. Hepsinin tam teşekküllü hukuk büroları, tam donanımlı avukat orduları yok mu?… Ama benim zavallı tüketicimin Allah’dan başka kimsesi yok be!…Benim garip kredi kartları sahibi tüketicim, Sana acizane tavsiyem, Senden kredi kartı bedeli almayan maaşını veya devamlı çalıştığın bankanın kartını tercihen kullan…  Diğer kartları, evinde erişemeyeceğin bir yere koy! Asla onları kullanma!.. Onlar sana telefon edecekler, mesaj gönderecekler, sana bir nevi kur yapacaklar, çok cazip teklifler sunacaklar, tabiri caizse Seni tahrik edecekler!… Ama Sen yine de o kartı asla kullanma!… Zaten bir kere kullansan elini vermiş olursun, Onlara elini veren, kolunu kaptırır!… Kolunu kaptıran gövdesini kaptırmış demektir!… Sen sen ol, iradeni kaybetme!… O kartı kullanmadığın müddetçe, banka Senden hiçbir şekilde nemalanamayacaktır!… Rahat ol!… Sonra arkana yaslan, çayını veya kahveni yudumla,bunun keyfini çıkar!…Gün senin günün!…Haydi benim aslan tüketicim” diyerek açıklamalarını bitirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.