DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkanlar 13. kez bir arada

Başkanlar 13. kez bir arada

Kocaeli’de ki siyasi parti il başkanlarının her ayın ilk pazartesi gerçekleştirdikleri il başkanları toplantısı bu ay ayın ikinci pazartesi gerçekleşti.

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu’nun ev sahipliğine bu ay 13. kez bir araya gelen il başkanları Kocaeli’nin sorunlarına dair görüş alış verişinde bulundu. Başiskele Lastik İş Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ve SP İl Başkanı Nurettin Çelik katıldı. Adalet Yürüyüşü dolayısıyla ayın ilk pazartesi toplantıya katılamayacağını belirten CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay’ın ve Yurt dışında bulunan BBP İl Başkanı Serhat Duyar’ın toplantıya katılması için toplantı ayın ikinci pazartesine erteledi.

SURİYELİLER MİSAFİRİMİZ

Toplantının ev sahipliğini yapan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Bir hafta gecikmeyle toplantımızı yapıyoruz. Bu gecikmenin iki nedeni vardı. Adalet Yürüyüşü nedeniyle CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay’ın ve yurt dışında olması nedeniyle BBP İl Başkanı Serhat Duyar’ın katılamayacak olması. İl başkanlarımızla böyle bir karar verdik. Bundan sonra yine aynı şekilde devam edeceğiz. Bugün yine iki askerimiz şehit oldu. Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yakın bir zamanda Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli bir ailenin yaşadığı vahim bir olay var. Bunun insanlık dışı olduğunu vurgulamak istiyorum. Bunu 7 il başkanı olarak kınıyor insanlık dışıdır diyoruz. Suriyeliler misafirimizdir. Bu ayın içinde Bilecik Valimiz Tahir Büyükakın’ı ziyaret edeceğiz. Eğer uygun olursa bir de Diyarbakır ziyaretimiz olacak. Trafik düzenlemesinin eskiye göre olumlu olduğunu, zamanla oturacağını düşünüyoruz. Umuttepe yolu üzerinde kasislerle ilgili bir sıkıntı var. Özellikle benim önerdiğim ve diğer il başkanları arkadaşlarımın onayladığı bir konu var. Siyasi partiler yasasıyla ilgili bir düzenleme yapılacak. Seçim barajının kalkmasını temenni ediyoruz” dedi. Dedeoğlu 15 Temmuz ile ilgili olarak da, “15 Temmuz’a bir tek benden bir çatlak çıktı. Genel Merkezimin net bir açıklaması yok. Genel başkanımla konuşup gereğini yapacağım” ifadelerini kullandı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE BİR OLUMSUZLUK YAŞAMADIK

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “İstanbul da 81 il başkanı ile toplantımız var. Bu toplantıda 15 Temmuz konusu gündeme gelecektir. Şahsi fikrim katılmak gerektiği yönünde ama görüşme yapıldıktan sonra karar vereceğiz” dedi. Adalet Yürüyüşü ile ilgili arkadaşlarıma bilgi verdim diyen Sarıbay, “ Bugün burada herhangi bir şey görüşmedik. 150 km ben de yürüdüm. Bu yürüyüşün siyasi yanı yok. Eleştirenler de oldu, destek verenler de oldu. Sevindirici olan husus 25 gün süren ve 450 km’lik yolda bir sorunun olmaması. Bir olumsuzluk yaşamadık. Kamu kurumları, belediyeler de destek verdi. Genel başkanımız dünkü miting konuşmasında teşekkür etti. Bende Kocaeli güzergahında her türlü korumayı sağlayan, sorunsuz bir şekilde geçilmesini sağlayan Kocaeli Valisine, Belediye Başkanlarına, Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

15 TEMMUZ DEVLETE YAPILAN BİR DARBEDİR

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Devletin anma programı şeklinde olacak. Bizde AKP olarak katılacağız. 15 Temmuz milletin tamamına yapılmıştır” dedi. BP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Adalet Yürüyüşünün Düzce etabından katıldık. Adaletin tüm Türkiye’ye eşit dağıtılması gerektiğine inandığımız için katıldık. 15 Temmuz’un da devlete yapıldığını düşündüğümüz için katılacağız” diye konuştu. BBP İl Başkanı Serhat Duyar, “15 Temmuz darbe girişimi AKP’ye yapılmamıştır. Devletimize vatanımıza yapılmıştır. Bizde BBP olarak katılım sağlayacağız” dedi.

CHP’NİN YÜRÜYÜŞÜ MAKSADINA ULAŞMIŞTIR

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. 432 km yürüyen anayasal hakkını kullanan bir siyasi parti. Türkiye Cumhuriyeti devleti öyle bir devlet ki, Ankara’da başlayan İstanbul’a kadar süren bir yürüyüşte kimsenin burnu kanamadan yapılıyorsa devletimiz çok büyük bir devlettir. Tüm dünyaya örnek bir yürüyüş olmuştur. CHP’nin yürüyüşü maksadına ermiştir. Buda Türkiye Cumhuriyeti devletinin ne kadar güçlü ve demokrat bir devlet olduğunu tüm Dünya’ya göstermiştir” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.