DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“BİZİM ADALETTEN BAŞKA DÜŞÜNCEMİZ YOK”

“BİZİM ADALETTEN BAŞKA DÜŞÜNCEMİZ YOK”

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İsmet İşeri, gündemi değerlendirdi. Başkan İşeri, yaptığı açıklamada Adalet’e vurgu yaptı.

Herkes için adalet istiyoruz

Başkan İşeri yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “Bugün ülkemizde ciddi bir hak hukuk adaletsizlik sorunu var. CHP olarak adalet söylemlerimizden hiç kimse farklı bir şey çıkartmasın. Adalet dememizdeki maksat, sadece adliye saraylarındaki adaletsizliği kastetmiyoruz. Eğitimde, sağlıkta, memur alımında, işçi alımında dün FETÖ denilen terör örgütü soruları kendi yandaşlarına vermekle yaptığı adaletsizlikle bugün 100 puan alan birinin yerine 60 puanla mülakata tabi tutularak işe yerleştirilmeleri adalet midir? 800 tane Hakim, Savcı kadrosu alımlarının 700’e yakınının siyasi partiye yakın olmaları adaletli midir? AK Parti’ye üye olunmadan işe girememek adaletli midir? Anayasa Profesörü Burhan Kuzu bile adalet yok, Bu adalet mi diye ifade söylemesi Türkiye’de bir adaletin olmadığının göstergesi değil mi* Buna benzer birçok örnekler verilebilir? Siyasal iktidarlar kim olursa olsun toplumda eşit birey olamıyorsak, eşit yurttaş olamıyorsak burada adaletten söz etmek mümkün değil. Biz bizim için değil herkes için yani Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkes için adalet istiyoruz.

Ülkede huzur içerisinde yaşamak istiyoruz

Başkan İşeri, açıklamalarının devamında, “Demokratik bir ülkede Hak, Hukuk, Adalet evrensel hukuk normları içerisinde işlenmiyorsa o ülkede demokrasiden söz edilemez. Demokrasinin olmadığı ülkede de huzur olmaz. Darbe girişimin hemen akabinde hükümet yetkililerinin gerek Başbakan’ın gerek Numan Kurtuluş’un dediklerini herkes lütfen hatırlasınlar. OHAL 3 ay sürer demişlerdir. Ve bu ülkemizde OHAL 4. kez uzatıldı. Bu durumda böyle olunca bazı hukuksuzlukları anayasa mahkemesine taşımaya hakkınız ile yok.Şunu da özellikle belirtmek isterim OHAL hangi nedenlerden ötürü ilan edilmişse ona münhasır kanuni düzenlemeler yapılması gerekirken bugün ülkemiz tamamen OHAL kararnameleriyle yürütülmektedir. Kış lastiği teşvik uygulamalarını OHAL ile ne alası var. Bu tip uygulamalar KHK ile yapılıyorsa burada hukuku adaletli tesis etmeniz mümkün olmaz. Biz bunun için adalet diyoruz. Bugünün siyasi iktidar yetkilileri çıkıp ‘ne sesinizi çıkarıyorsunuz, bu ülkede adalet vardır diyebiliyorlar mı?’ Biz herkes için eşit şartlarda eşit koşullarda adalet istiyoruz. Ülkede huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Başka bir düşüncemiz yoktur. Yapılan bu adalet yürüyüşü de aldığımız nefes, içtiğimiz su gibi demokratik bir haktır. Bu tip hakların sokaklarda kamu düzenini bozmadan aranılmasında hiçbir sakınca yoktur. Tıpkı 15 Temmuz darbe girişiminin sokaklarda püskürtülmesi gibi” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.