DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Can Dostları Körfez’de Güvende

Can Dostları Körfez’de Güvende

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını artıran Körfez Belediyesi, projeyi hazırlayan Eczacı Caner Göçmez ve Oruç Reis Lisesi’nin 9. sınıf öğrencileri ile birlikte ilçeye kedi evleri yerleştirdi.

Körfez Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik hizmet ve projelerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Son olarak Eczacı Caner Göçmez ve Oruç Reis Lisesi’nin 9. sınıf öğrencilerinin projesi olan ‘kedi evleri’ hayata geçirildi. İlk etapta iki noktaya yerleştirilen kedi evleri, yaygınlaştırılacak. Körfez Belediyesi 10 adet kedinin de kısa süre içerisinde ilçedeki daha önceki belirli noktalara yerleştirilecek.

Yeni Yaşam Alanları

Daha önce hayata geçirilen Kuş Evi projesi sonrası ilçede Kedi Evi projesinin de hayata geçtiğini belirten Başkan İsmail Baran, “Bütün canlılara şefkat göstermek lazım. Daha önce kuş evi, şimdi kedi evi ve daha sonra bütün hayvanlar için yaşam alanları oluşturacağız. Duyarlılık gösteren Caner Göçmez’e ve Oruç Reis Anadolu Lisesi öğrencilerine teşekkür ediyorum. Bu tür yuvalar bir hayli çoğalacak, gereken sevgi ve şefkati göstereceğiz” dedi.

Korunacakları Alan

Özel ahşaptan yapılan barınaklar, ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecek. Soğuk havalardan korunup, sıcak havalarda serinleyebilecekleri yerlerin olması amacıyla gerçekleştirilen kedi evleri, onların sağlıklı ortamda yaşama fırsatı sunacak ve ihtiyaçlarının karşılanacağı alanlar oluşacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.