DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çarşamba pazarı Gölcüklülerin yüzünü güldürüyor

Çarşamba pazarı Gölcüklülerin yüzünü güldürüyor

 

Gölcük’ün en büyük pazarı olan Çarşamba pazarı her hafta Gölcüklü vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Bol çeşidi ve geniş sokakları ile yıllardır hizmet veren Çarşamba pazarı hakkında Gölcüklü vatandaşların düşüncelerini aldık.

Doruk, “Çarşamba pazarı diğer pazarlara oranla daha uygun ve bol çeşitli olduğu için özellikle bu pazarı tercih ediyorum”

Vatandaş Sebahat Doruk, “ Çarşamba Pazarı bu hafta geçen haftaya göre biraz daha uygun geldi. Geçen hafta biberin kilosu 6 liraydı, bu hafta 4 lira olmuş. Bu aylara göre 4 lirada pahalı aslında ama pazarcılar haftaya daha da düşecek dediler. Haftaya göreceğiz durum nasıl olacak.pazarda birde domates biraz pahalı geldi ama oda yakında düşer diye düşünüyorum. Gölcük’te genel olarak Çarşamba pazarı diğer pazarlara oranla daha uygun ve bol çeşitli olduğu için özellikle bu pazarı tercih ediyorum. Diğer pazarlarda bu kadar çeşit bulmak zor oluyor. Çarşamba pazarının geniş olması ve her aradığımızı bulmamız bizi Çarşamba pazarını seçmemize neden oluyor” dedi.

Aygün, “Çarşamba pazarının büyük olmasından dolayı bol çeşit olması bizim hoşumuza gidiyor”

Vatandaş Pembegül Aygün, “ Çarşamba pazarında genel olarak fiyatlar mevsim normallerinin üstünde geldi bana ama haftaya nasıl olur bilemiyorum. Pazarda   geçen sene bu aylarda fiyatlar bu seneye oranla daha uygundu.  Tabi Çarşamba pazarı diğer pazarlara kıyasla aralarında en uygun pazar o bir gerçek. Çarşamba pazarının büyük olmasından dolayı bol çeşit olması bizim hoşumuza gidiyor. Bu nedenle her hafta Çarşamba pazarını tercih ediyoruz. Çarşamba pazarında fiyatlarda biraz düştü mü Çarşamba pazarı bizim için vazgeçilmez olur” dedi.

Kılıç, “Pazarlarda bu fiyatların altında satış yapılsa ne üretici ne de satıcı birşey kazanamaz”

THK eski Başkanı Ali Kılıç, “Çarşamba pazarında fiyatlar bana gayet uygun geliyor. Çarşamba pazarı Gölcük’ün en uygun pazarı ve  Değirmendere’de oturmama rağmen her hafta pazar alışverişimi yapmak için Çarşamba pazarını tercih ediyorum.Çarşamba pazarı ile Değirmendere’de ki Pazar fiyatlarını karşılaştırdığımızda hemen hemen herkes Çarşamba pazarı için daha uygun der. Tabi Değirmendere’de oturan herkes bizim gibi Gölcük’e gelemediği için pazarını Değirmendere’de ki pazarlardan alışveriş yapmak zorunda kalıyor. Zaten pazarlarda bu fiyatların altında satış yapılsa ne üretici ne de satıcı  birşey kazanamaz . O nedenle şu anda Çarşamba pazarında ki fiyatlar bana göre çok uygun geliyor.

Patan, “Değirmendere yerine Çarşamba pazarını tercih ediyorum”

Vatandaş Naciye Patan, “ Değirmendere’de oturmama rağmen Çarşamba pazarının uygun olmasından dolayı pazar alışverişimi Çarşamba pazarından yapmayı tercih ediyorum. Çarşamba pazarı diğer pazarlara göre hem daha uygun oluyor hem de bol çeşidiyle daha iyi hizmet veriyor. Çarşamba pazarı çok kalabalık o nedenle özellikle akşam saati pazarcılar ellerindeki sebze ve meyveyi bitirmek için fiyatları fazlasıyla indiriyor. Tabi bu durumda en çok durumu iyi olmayan vatandaşlar için iyi oluyor. Uygun fiyata satıldığı zaman hem pazarcı elindeki ürünü bitirmiş oluyor hem de durumu iyi olmayan vatandaşlarda evine taze meyve sebze getirmiş oluyor” dedi.

Şeyhan, “Pazar çok kalabalık olduğu için taciz olayları çok oluyor”

Vatandaş Hamide Şeyhan, “ Çarşamba pazarında fiyatlar diğer pazarlara oranla çok uygun bu nedenle bir çok vatandaş bu pazarı tercih ediyor. Çarşamba pazarına alışveriş yapmak için gelenden çok boş boş gezmeye gelen var. Tabi hal böyle olunca pazar çok kalabalık oluyor. Bizim Çarşamba pazarında fiyatlardan yana bir sıkıntımız yok ama en büyük sıkıntımız pazarda taciz olayları çok fazla oluyor. Pazarın kalabalık olmasını fırsat bilen bir çok kötü niyetli kişiler taciz olayını son zamanlarda sıklaştırdı. Bu durumdan bende eşimde çok rahatsız olduğumuz için pazara daha çok eşim geliyor. Bu konuda bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.