DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Emekliler TÜFE’den çıkıp, katsayıya dahil olmak istiyor

Emekliler TÜFE’den çıkıp, katsayıya dahil olmak istiyor
23.07.2017
922
A+
A-

Emekliler TÜFE’den çıkıp, katsayıya dahil olmak istiyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)  Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emeklilere verilen zamları değerlendirerek emeklilere hak ettikleri zam oranlarının yapılması gerektiğini belirtti. Başkan Kılıç, ayrıca TÜFE’nin emeklileri mağdur ettiğine vurgu yaparak, emeklilerin TÜFE’den ayrılıp memurlar gibi katsayıya dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

“TÜFE’den aldığımızı sağlık giderlerine fazlasıyla veriyoruz”

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Bizim asıl sorunumuz maaşlarımızın TÜFE’den ayrılmaması. Şu anda maaşlarımız çok iyi olmasa da Seyyanen yapılacak zam bizim can suyumuz olacak. Memur ve memur emeklilerinin memur sendikalarının yaptığı sözleşmeye bizim de dahil edilmemizi istiyoruz. Yani TÜFE’den ayrılıp memurlar gibi katsayıya dahil edilmemizi istiyoruz. Çünkü TÜFE biz emeklileri mağdur ediyor. Peki İşçi ve Memur Emeklisi ne alacak? Siyasi partilerin seçim bildirgelerinde yer alan emeklilere promosyon sözü hala yerine getirilmedi ve sorun çözülmedi. Biz emeklilerin promosyon sorunu hala devam ediyor. Ayrıca 2000 ve 2008 yılları arasında emekli olanların intibak sorunları duruyor. Biliyorsunuz ki emeklilerin büyük bir bölümü yaşlı insanlar. Yaşlı insanlarda devamlı hastalanırlar. Bu yüzden emeklilerden hastane ve ilaç katılım paylarının kaldırılmasını bekliyoruz. Bizler ne yazık ki TÜFE’den aldığımızı sağlık giderlerine fazlasıyla veriyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.