DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ford Otosan, otomotiv sanayiinde Endüstri 4.0 atılımına öncülük ediyor

Ford Otosan, otomotiv sanayiinde Endüstri 4.0 atılımına öncülük ediyor

Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu’nda Bakımcı Uzmanlık Programı Eğitim ve Uygulama Laboratuarı açıldı

Türkiye otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, şirket ve çalışanlarının Endüstri 4.0’a entegrasyonu sağlamak için Gölcük İhsaniye’de kurduğu Bakımcı Uzmanlık Programı Eğitim ve Uygulama Laboratuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Endüstri 4.0 alanında dünyanın önde gelen kurumlarıyla iş birliği gerçekleştiren şirket, laboratuarda eğitim gören öğrencileri istihdam etmeyi planlıyor.

Tüm dünyada süregelen Dördüncü Sanayi Devrimi ile birlikte üretim anlayışının yeniden şekillenmesi için çalışmalarını hızla sürdüren Ford Otosan, geçtiğimiz gün Gölcük İhsaniye’de Endüstri 4.0 çalışmalarının gerçekleştirileceği Bakımcı Uzmanlık Programı Eğitim ve Uygulama Laboratuarı’nın açılışını yaptı. Ford Otosan çalışanlarının Endüstri 4.0’a entegrasyonunda önemli rol oynayacak laboratuarın açılışı geniş bir protokol ve davetli katılımı ile gerçekleşti.

Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu’nda yapılan açılış programına Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in yanı sıra Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Cem Temel ve İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş katıldı.

Otomotiv sektöründe Endüstri 4.0 uygulamalarına öncü olacak laboratuvarda Ford Otosan çalışanları ve Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu (FOİMYO) öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de eğitim görmesi hedefleniyor.

Ford Otosan fabrikalarında Endüstri 4.0 bilgi ve uzmanlığı artırılacak

Ford Otosan Kocaeli Fabrika Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Direktörlüğü, Eğitim ve Gelişim Müdürlüğü, Ford Otosan Mesleki Eğitim Akademisi (FOMEAkademi) ve Ford Otosan Bakım Bölümlerinin çalışmalarıyla, “Bakımcı Uzmanlık Programı” adında yeni bir eğitim programı oluşturulan laboratuvarda, Ford Otosan’ın elektrik ve mekanik bakımcılarının Endüstri 4.0’a yönelik bilgi, beceri ve uzmanlıkları artırılacak ve bu teknoloji uyum programları ise çalışanların çağın teknolojik ve bilgi gereksinimlerine cevap verebilecek duruma gelmelerini sağlayacak.

Programı tamamlayan öğrenciler istihdam edilecek

Laboratuvarda sunulacak “Bakımcı Uzmanlık Programı”, belli kriterlere göre seçilen üretim çalışanlarının beceri, yetenek ve uzmanlıklarının artırılması için gerekli eğitimlerin verildiği ve eğitim sonunda teorik ve uygulama sınavı olan bir süreci kapsayacak. Endüstri 4.0 çalışmaları için sektöre örnek teşkil edecek bu program, aynı zamanda özel sektör ile mesleki eğitim kurumları arasında yapılabilecek iş birlikleri için de bir rol modeli temsil edecek. Daha önce İŞKUR iş birliği ile yapılan “Endüstriyel Robot Programcılığı” programının geliştirilmiş bir adımı olan “Bakımcı Uzmanlık Programı”nda FOİMYO öğretim görevlilerinin ve öğrencilerinin eğitimi planlanırken, mezun öğrencilerin ise hızlıca istihdam edilmesi hedefleniyor. Bu amaç için de açılış ile birlikte yeni bir protokol de imzalandı.

Laboratuvarda veri alışverişi ve üretim teknolojilerini içeren eğitim setleri bulunuyor

Bakımcı Uzmanlık Programı Eğitim ve Uygulama Laboratuvarı’nda çağdaş otomasyon sistemlerinin veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren Elektrik, Elektronik, PLC, Hidrolik ve Pnömatik eğitim setleri yer alırken, eğitimlerin FESTO’nun uzman eğitimci kadrosuyla birlikte gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Ford Otosan tarafından kurulan bu laboratuvara ek olarak; FESTO tarafından Endüstri 4.0 Eğitim Seti ve Ters Osmoz Su Arıtma Scada Simülasyon Sistemi Eğitim Seti hediye edildi. Ayrıca, Endüstri 4.0 alanında dünyadaki lider robotik tesis ve sistem teknolojisi üreticilerinden KUKA da laboratuvar için eğitim setlerine entegre edilebilen bir robot hediye ederek katkıda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.