DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GELDİ

05.07.2017
1.743
A+
A-

GELDİ

“Cennetin bir yitik olduğu doğruydu lakin, bu koca dünya bir ceza yeri değildi.

Sadece, muazzam oluşta bir sınav yeri.

O da yedi lacivert denizin ortasında güneşe doğru yükselmiş bir küçük adada başlayıverdi.

Yeryüzüne kabahati ile düşmedi Âdem, kabahatsiz geldi. Ayağını bastığı toprak bir günahı karşılamadı, bir günahkârı ağırlamadı. Yeryüzü; geçmişinde dehşetli bir hikâye dursa da masum bir varlıkla yüz yüze geldi.

Âdem gibi Havva da dünyaya geldiğinde erkeğini baştan çıkaran, onun yolunu kaydıran ilençli kadın değildi. Bütün bir kadın cinsine üç büyük sancı, üçü de tende, armağan etmemişti.

Lanetlenmemişti.

İlk günahın yüküyle salınmadı bu ilk insan çifti dünyaya.

İlk hata: Evet.

Ama lanet?

Asla!

Yaratan yarattığını lanetlemedi.

Hayır. Lanetlenmiş değillerdi.

Ve Âlemlerin Rabbi.

Yaratan sonra yarattığının eylemi karşısında şaşıran, gazaplanan, vuran ve vurduğunu dünyaya başıboş savuran bir Rab değildi.

O Âlemlerin Rabbiydi. Ne olduğunu elbet bilirdi. Yarattığı hiçbir şey beyhude değildi.

Dünya böyle yaratılmışken, yazısı böyle yazılmışken,

Âdem yasak meyveden nasıl yemesindi?

Dünyaya nasıl düşmesindi?

Nasıl gelmesindi?

Geldi.

………………….”

Sizler için kitaptan gelişi güzel bir sayfa açtım, “GELDİ” başlıklı, aynen aktardım.

Devamını size bırakıyorum, biliyorum ki okurlarım arasında kitap kurtları çoğunluktalar.

 

Bu hafta size, Okuma Sanatı Kulübümüzde, bu ay okuyacağımız kitabı tanıtmak istedim.

Kitabın adı “La Sonsuzluk Hecesi”,

Timaş Yayınlarına ait bir kitap ve yazarı Nazan Bekiroğlu,

 

Kitabın arka kapağındaki yazı da okunmaya değer ve anlamlı.

“ile” bağlacının kattığı değerin anlamı ne kadar güçlü, ne kadar derin ve ne kadar bağlayıcı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Onlarca kitap okudum, iyi de kitap okurum, böylesine etkilenmedim, bir arka kapak yazısından. Şiddetle tavsiye ederim bende.

Ve teşekkürler, Okuma Sanatı Kulübünü kurma güzelliğini gösteren, Tülay Yanıkoğlu Yazıcı, harika bir kitap okudum sayende.

Âdem ile Havva’nın anlatımı bu kadar mı güzel olur? Tasvirleri, dili, su gibi akıyor.

Tane tane, her kelimenin hakkını vere vere hissederek okuduğumuzda, varlığımızın, varoluşumuzun inceliklerini görebilecek miyiz dersiz?

Arka kapaktan da bir bölüm yazasım var azıcık, gerisini siz okuyun lütfen.

“………..

Bana, dedi, bir isim ver, varlığım olsun. Durdu aklından yeni bir şey geçti. Bana, dedi, sen isim ver, varlığım senin olsun. Bana öyle bir isim ver ki senin adının yanında dursun. ………..”

& & &

Ve Değerli okurlarım,

Yaşarken, yaşadıklarımız ve tecrübelerimiz bazen minnet duygusu yaratır ya işte onun gibi bir duyguydu içimizde yer eden. İşini vicdani sorumluluğu ile yerine getirmeyi ilke edinmiş, mütevazı, deneyimli ve prensipli bir doktorumuzdan, eşimin ameliyatını yapan, Üroloji doktoru, Sayın Op. Dr. Kazım ÇİMEN’ den söz ediyorum.

Aynı zamanda küçük bir pıhtı atımıyla korkulu anlar yaşadığımızda, kısa bir süre içinde Nöroloji doktoru, Sayın Uz. Dr. Yasemin Çiğdem Özerdem ve Kardiyoloji doktoru, Sayın Uz. Dr. Ali Hıdır Kayışoğlu ile koordine olup ekip olma özelliğini gösteren, en kısa sürede tahliller ve çekimler yapılıp, teşhis koyarak tedaviye başlamanın çaresizlik içinde olan hasta yakınları için önemini tahmin edebilirsiniz sanırım.

Hastaneden mutlu bir şekilde ayrılmamıza sebep olan, başta doktorumuz Sayın Kazım Çimen olmakla beraber, servisinde görevli olan aynı disiplin ve saygıyla ilgisini esirgemeyen hemen koordine olabilen hemşirelerimize ve çalışanlarına, Nöroloji ve Kardiyoloji doktorumuza, bunlarla birlikte Özel Körfez Marmara Hastanesi çalışanlarına teşekkür eder, başarılı ve sağlıklı günler dileriz.

Sağ ve sağlıklı olduğunuz sürece, mutluysanız hayat devam ediyor, güzellikleriyle birlikte. Hep sağlıklı kalın ama kitapsız kalmayın….

 

 

 

 

 

 

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
5 Mart 2024
29 Kasım 2016
10 Mayıs 2016
10 Ocak 2017
26 Temmuz 2016
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.