DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÜNAYDIN, “BUNUN HİÇBİR MANTIĞI YOK, HAKLI BİR GEREKÇESİ DE OLAMAZ”

GÜNAYDIN, “BUNUN HİÇBİR MANTIĞI YOK, HAKLI BİR GEREKÇESİ DE OLAMAZ”

2 ve 3.Lig kulüplerinin Akademi Ligi dışında bırakılmasının cinayet olduğunu söyleyen Kocaelispor altyapı koordinatörü Aydın Günaydın, “Bunun hiçbir mantığı yok, haklı bir gerekçesi de olamaz” dedi.

Bu arada konuyla ilgili olarak ilimizin 4 profesyonel kulübünün birkaç gün içinde basın toplantısı düzenleme hazırlığı yaptığı öğrenildi.

TRANSFER YASAĞI EN ÇOK KOCAELİSPOR’U ETKİLEYECEK

TFF’nin 2 ve 3.Lig kulüplerini Akademi Liglerine almaması en çok transfer yasağı olan Kocaelispor’u etkileyecek. Zira Yeşil-Siyahlı ekibin tek futbolcu kaynağı alt yapı. Geçen sezon Akademi Ligine katılım sayesinde gelişim gösteren genç futbolculardan 7’i bu sezon A takım antrenmanlarına davet edildi. Hazırlık dönemi sonrasında en az 3-4’ünün kadroda yer alması bekleniyor. Akademi Ligi dışında kalmak, bir anlamda bu kaynağın ortadan kalkması anlamına geliyor.

BASIN TOPLANTISI YAPILACAK

TFF’nin kararına Kocaelispor’dan haklı olarak büyük tepki var. Kocaelispor altyapı koordinatörü Aydın Günaydın, “Birkaç gün içinde Gölcükspor, Kocaeli Birlikspor ve Darıca G.B ile birlikte bir basın toplantısı yapacağız. Bugün için şunu söyleyebilirim, aklım mantığım bu kararı almıyor. Bu işin haklı bir gerekçesi olabileceğini hiç sanmıyorum. Bunun adı cinayettir. Avrupa, Almanya her yıl alt yapıya yatırımlarını arttırırken, biz olanı da yok ediyor, katlediyoruz” dedi.

EYLEME KOCAELİSPOR DA DAVET EDİLDİ

Günaydın, TFF’nin yanlış, haksız kararının ardından Türkiye’nin ayağa kalkması gerektiğini belirterek, “Bu aslında bir test olacak. Kulüplerimiz altyapı konusunda ne kadar samimi, gösterecekleri tepkiden anlaşılacak” dedi. Bu arada TFF’nin kararına özellikle ege bölgesindeki kulüplerin yoğun tepki gösterdiği belirtiliyor. Bucaspor önderliğinde örgütlenen kulüplerin TFF’nin karanını protesto etmek için yürüyüş eylemi kararı aldığı belirtildi. Eyleme Kocaelispor da davet edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.