DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Gölcük’lü emekliler yapılan zamma tepkili

Temmuz ayı ile birlikte emeklilerin enflasyon zam oranı belli oldu. Açıklanan zam oranı emeklileri mutlu etmedi. Emekliler verilen zamlarla geçimlerinin oldukça zor olduğunu ifade ederken, 2000 sonrası emeklilerle maaş farkının daha da açıldığı görüşünde birleştiler.

Kılıç, “Bizim düşündüğümüz oranın çok çok altında bir zam oranı aldık”

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç, “ Her sene olduğu gibi bu senede emeklilerin zam beklentisini boşa çıkardılar. Yüzde 5.89 oranında yapılan zam ile en düşük emekli maaşına 83 TL zam yapılmış oldu. Bizim istediğimiz zam bu değildi. Bizim düşündüğümüz oranın çok çok altında bir zam oranı aldık. 2000 sonrası emekli olanlar ile aramızda yine büyük fark oldu. Biz yıllardır bu aradaki farkın kapanması için uğraşıyoruz ama her sene bu fark daha da açılarak büyüyor.

Güler, “Emeklilere seyyane uygulaması zam yapılmasını istiyoruz”

Muzaffer Güler, “ Devletin emeklilere verdiği zam gerçekten çok az, memur emeklileri bizden çok zam alıyor. Biz şartlarımızı eşitlesinler. Birde SSK emekilerine senede 2 defa bayram harçlığı versinler. Emekliler artık kurban kesemiyor. 2 ay sonra kurban bayramı var. emekliler şimdiden kara kara düşünüyor nasıl kurban keserim diye. Emeklilere seyyane uygulaması zam yapılmasını istiyoruz. Yani maaşı az olana çok zam yapılsın, maaşı yüksek olana daha az zam yapılsın. Devlet emeklileri biraz düşünsün, bir kenara atmasın. Emekliler çok zor durumda gece saat 12’den önce eve gidemiyor. Çünkü toruna birşey alamıyor, torunların uyumasını bekliyor. Devletimiz biraz bu konuda düşünceli olsun be bizlere sahip çıksın” dedi.

Sarı, “Biz bu aradaki farkın kapanmasını istiyoruz”

Sabri Sarı, “ Emeklilere verilen zam seyyanen olması lazım. 5.89 oranında verilen zam maaşı yüksek olanda çok fark ederken bizim gibi düşük maaş alanlara çok bir fark yaratmıyor. Biz bu aradaki farkın kapanmasını istiyoruz. Yüksek maaş alan emeklilerde bu ülke çalıştılar bizde bu ülke için çalıştık. O yüzden şartlarımızın da eşit olmasını isitoyoruz.

Ersan, “Biz emekliler olarak eşitlik istiyoruz”

Osman Ersan, “ 29 sene çalışma üzerine emekli olduğumdan beri maaşlar arasında ki farkları kapatacağız diyorlar ama hersene aradaki fark daha da açılıyor. 1700 lira maaş alıyorum, oğlum var 30 yaşında iş bulamıyor. Parasızlıktan evlenemedi bile. Bu yaşta harçlığını ben veriyorum. Elektrik, su , doğalgaz, mutfak masrafları derken maaaş kalmıyor. Torunlar var onlar geldiği zaman harçlık vermek gerekiyor. Bütün bunları alt alta toplayınca elimizde hiçbirşey kalmıyor. Biz emekliler olarak eşitlik istiyoruz” dedi.

Gökmen, “Devlet bizi artık düşünsün ona göre zamları versin”

Muzaffer Gökmen, “ Son zamlarla maaşıma 90 lira zam yaptılar. 1570 lira olan maaşım son zamla birlikte 1660 olmuş. Bu ay öyle alacakmışım. Evde yaşıyoruz 4 kişi bu kadar maaş nasıl yetsin bize. 85 yaşında ki annemde bizimle kalıyor. Devlet anneme 2 ayda bir 500 lira yaşlı aylığı veriyor. O bize biraz takviye oluyor. Anneme baktığım için devletten bakım yardımı almak istedik onu bile vermediler. Annemin bu yaşlı aylığından başka geliri yok. Onun masraflarınıda ben karşılıyorum. O yüzden bu verilen zamlar çok yetersiz. Yinede Allah’a şükürler olsun ki zamanında sigortalı bir işte çalıştıkta emekli maaşımız var. ben bu emekli maaşını alabilmek için Arabistan’lar da çalışarak hak ettim. Hiç kolay şartlarda da çalışmadım. O yüzden emekliliğimi rahat yaşamak istiyorum. Devlet bizi artık düşünsün ona göre zamları versin” dedi.

Atalar, “ Ben çok şükür hayatımdan da maaşımdan da memnunum”

Alihattin Atalar, “Ben çok şükür hayatımdan da maaşımdan da memnunum. Zamanında yemedim içmedim biriktirdim ve çok şükür evimizi yaptık. Tamam zamanında biraz sıkıntı yaşadık ama şu anda çok şükür rahatımız yerinde çünkü zamanında tüm eksiklerimi tamamladım. Şimdi aldığım maaşı sadece kendimize harcıyoruz” dedi.

Durmaz, “Bu yaşta geçinebilmek için yaşlı birine bakarak para kazanmaya çalışıyorum”

Cevriye Durmaz, “ Şu anda 960 lira emekli maaşı alıyorum. Kiraya çıkacak gücüm olmadığı için rahmetli babamın evinde kalıyorum. Zaten bu maaşımda babamdan kaldı. Benim 34 sene önce 27 yaşındayken eşim vefat etti. O zaman 26 yaşında 4 kız çocuğu ile ortada kaldım. Yıllarca çok sıkıntı çektim. Babam vefat ettikten sonra devlet bana yetim aylığı bağladı. Oda şu anda 960 lira ve yetmiyor. Kızım babası gibi bağırsak kanseri onun tedavisi için kredi çektim. Birde oraya para kesiliyor. 450 lira maaş alıyorum. Bu yaşta geçinebilmek için yaşlı birine bakarak para kazanmaya çalışıyorum. Ben zaten 64 yaşındayım bana bakılması gerekirken ben başka yaşlı birine bakmak zorunda kalıyorum. Ben biran önce bu TOKİ evlerinin başlamasını istiyorum. Bir oda olsun benim olsun. En azından bu yaştan sonra rahat bir yaşam süreyim” dedi.

Arslan, “Maaşım yetmediği için çalışmak zorundayım”

Ayten Arslan, “ 4 sene önce eşimi kaybettim. Eşim ölünce onun emekli maaşı bana bağlandı ama kesilerek. Şu anda 700 lira maaş alıyorum. Maaşım yetmediği için çalışmak zorundayım. Emekliler derneğinde emeklilere çay servisi yaparak para kazanıyorum. Bu kazandığım para ile okuyan torunlarıma yardım ediyorum. Kendime ait bir evim yok, oğlumun yanında kalıyorum. Oğluma da fazla yük olmamak için bende elimden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyorum. Zaten oğlum olmasa ben 700 lira ile nasıl geçinirdim. Devletten bizim gibi dul ve yetim aylığı alanlara ekstra destek çıkmasını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.