DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Karamürsel Devlet Hastanesi’nden o habere yalanlama

Karamürsel Devlet Hastanesi’nden o habere yalanlama
09.07.2017
975
A+
A-

Karamürsel Devlet Hastanesi’nden o habere yalanlama

Karamürsel Devlet Hastanesi Baştabibi Uz. Dr. Erkan Çelik, hastane hakkında bazı haber sitelerinde çıkan haberi yalanlayarak, isnatları cevaplandırdı.

Çelik, “Bazı yerel haber sitelerinde yer alan “Karamürsel Devlet Hastanesinde çalışan doktorların neredeyse yarısının randevularının kapalı olduğu, bir çok doktorun aynı anda izne çıkarıldığı ve bunun da vatandaşları mağdur ettiği” içerikli habere istinaden başhekimliğimiz tarafından konu incelenmiş ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmiştir.

6 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla hastanemizde çalışan 18 aktif uzman hekimin sadece   2 kişinin yıllık izin kullandığı, bunlardan Dahiliye uzmanının yerine de geçici görevle haftada iki gün başka hastaneden bir uzmanın geldiği, yani hizmetin aksamadığı görülmüştür. Hastanemizde yıllık izinler hizmeti aksatmayacak şekilde planlanmaktadır. Vatandaşlarımız tarafından MHRS randevu sisteminde bazı hekimlerimize aşırı talep olduğunda belli tarihe kadar randevular dolu gözükmektedir. Haberlerde yer alan dönemde randevular kapalı olmayıp, yakın tarihe randevu alınamamasının sebebi dolu olmasıdır. Ancak bu hekimlerimizin  gün içinde direkt müracaat eden hastaları muayene ettikleri, hiç bir şekilde geri çevirmedikleri bakılan hasta sayılarından anlaşılmıştır. Karamürsel Devlet Hastanesinde iki yıldır iyileştirme faaliyetleri konusunda yoğun bir çaba gösterildiği halkımız tarafından iyi bilinmektedir. Bu çalışmalar hem personel motivasyonunu arttırıcı (ekip odalarının yenilenmesi, ek ödemelerin arttırılması, nöbet sayılarının azaltılmaya çalışılması, modern yemekhane ve konforlu çalıma ortamlarının sağlanması gibi) hem de hastalara yönelik fiziki, fonksiyonel ve tıbbi düzenlemeleri içermektedir.

Bu süreçte acil Servis yeni bir vizyona kavuşmuş, tüm iki ve üç kişilik hasta odaları tek kişilik konforlu bir hale getirilmiş, ortak tuvaletler kaldırılarak hasta odaları içerisine alınmıştır. Tomografi cihazı ile görüntüleme hizmetleri bir adım daha ileriye taşınmış, sizin için yapabileceğimiz hep bir şey var anlayışı ile daha önce hastanede bulunmayan palyatif bakım merkezi açılarak yatalak hastalarımızın ev konforunda tedavi ve bakımları üstlenilmiştir. Evde Sağlık Hizmetleri ile hastaneye gelemeyen hastalarımızın evlerine gidilerek tedavileri sağlanmakta, diş sağlığı alanında da hekim ve hizmet sayısı giderek arttırılmaktadır. Tüm bu çalışmalar Kamu Hastaneleri Birliğimiz tarafından yeterli bulunmayarak  ek hastane bina inşaatı yatırım planına alınmış, proje çalışmaları başlamış, 2018 yılı başlarında temeli atılacaktır. Sağlık çalışanları tarafından tayin dönemlerinde en çok talep edilen yerlerden birisi olan, çıtasını daima yükseltmek için çabalayan Karamürsel Devlet Hastanesi için araştırma yapmadan yayınlanan bu tür haberler, halkın bakış açısını ve sağlık çalışanlarının düşüncelerini maalesef doğru şekilde yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.