DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KOTO’nun okulu şanslı öğrencilerini bekliyor

KOTO’nun okulu şanslı öğrencilerini bekliyor

Kocaeli Ticaret Odası’nın, Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nin de katkılarıyla mesleki eğitime kazandırdığı Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, şanslı öğrencilerini bekliyor. Tam burslu okula ön kayıtlar başladı

İş dünyasının nitelikli ara eleman sorununa kaynağında çözüm sunmak amacıyla Kocaeli Ticaret Odası tarafından, Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nin de katkılarıyla hayata geçirilen Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017- 2018 yılı hazırlıklarını tamamladı ve öğrenci kabulüne başladı. KOTO Başkanı Necmi Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, KOTO Yönetim Kurulu Üyesi- Okul Kurucu Temsilcisi Yusuf Ziya Uludüz ve okul müdürü Özcan Bedel, 2017- 2018 eğitim öğretim dönemi hazırlıklarını okulda düzenlenen programla tanıttı.

TAM BURSLU

Okulun fiziki şartları ile ilgili kapsamlı bilgiler veren Okul Müdürü Bedel, “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanları yetiştirmek amacıyla 2015- 2016 eğitim öğretim döneminde mesleki eğitime kazandırdığımız okulumuzda hali hazırda 195 öğrenciyi geleceğe hazırlamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Endüstriyel otomasyon, Makine ve Mobilya teknolojisi olmak üzere 3 alanda eğitim veren okulumuzda; En az 1 yabancı dili çok iyi konuşabilen, kendi ayaklarının üzerinde durabilen, ülkemizin içinde bulunduğu şartları kavrayan, Avrupa’yla entegrede üzerine düşen görevi yerine getirebilen bireyler yetiştirebilme hedefindeyiz. Okulumuz 2 ayrı binadan oluşuyor. Derslikler binamızda; 25 sınıfımız, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarlarımız, müzik ve resim odalarımız, sosyal alanlarımız bulunuyor. Diğer binamızda da; 15 atölye ve laboratuvarımız yer alıyor. 2017- 2018 eğitim- öğretim döneminde 144 öğrenci kaydı alacağız. Öğrencilerimiz okulda tam burslu okuyorlar. Velilerimiz, sadece servis ve yemek ücretini karşılıyorlar. Okulumuzda 28 öğretmenimiz görev yapıyor.” dedi.

KOTO’NUN OKULU ÖRNEK OLDU

Okulun, kendisine has eğitim- öğretim metotlarıyla tüm Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Bedel, “Okulumuzda zil çalmıyor. Öğrenciler saatine bakarak derse giriyor, saate bakarak dersten çıkıyor. Amacımız zamanı doğru yönetme ve etkili değerlendirme bilincini çocuklarımıza aşılamak. Kantinimizde görevli yok. Öğrenciler aldıkları ürünün parasını açık kasaya bırakıyor, para üzerini de açık kasadan alıyor. 2 yıldır kasamız hiç açık vermedi. Borç alıp- verme kültürü geliştirmek için KOTO Bank projemiz başarıyla uygulanıyor. Öğrencilerimiz, okul bankamızdan istedikleri zaman borç alarak taahhüt ettiği tarihlerde geri ödüyor. Okulumuz yıl boyunca Türkiye’nin hemen her şehrinden ziyaretçi akınına uğradı. Son olarak Bursa ve İstanbul’dan gelen ziyaretçilerimiz, bu illerimizde de rol model alınarak benzeri okulların açılacağını söylediler” dedi.

BU YIL HEDEF ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK

2017- 2018 eğitim- öğretim döneminde hedeflerinin üniversiteye hazırlık olduğunu ifade eden Bedel, “Yeni eğitim- öğretim döneminde üniversiteye hazırlık programını devreye alacağız. Haftanın 5 günü örgün öğretime devam edecek, cumartesi günleri de üniversite hazırlık için dersleri yapacağız. Tüm öğrencilerimize bu programı uygulayacağız. Biliyorsunuz artık meslek liselerinde katsayı problemi yok. Mezun olan öğrencilerimiz sadece mühendislik değil istedikleri tüm alanlara müracaat edebiliyor. Geçtiğimiz yıl okulumuza giriş taban puan 350’ydi. Bu yıl 400’ün üzerinde olacak. Bu da okulumuzun giderek tercih edilir hale geldiğini bize gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

KAYIT TARİHLERİNİ KAÇIRMAYIN

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA TABAN PUAN YOK

Kayıt tarihleri ile ilgili de bilgi veren Bedel, “Kayıt dönemi 30 Haziran’da başladı. Öğrencilerimiz, TEOG YEP puanı ile 10 Temmuz 2017 Pazartesi akşamına kadar ön kayıt için müracaat edebilirler, Ön kayıt yaptıran öğrencilerimiz, 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü, puan üstünlüğüne göre sıralanarak, kesin kayıt listesi hazırlanacaktır. Listemiz, 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü okulumuz internet sitesi olan http://kototeknikkoleji.org/ linkinden ilan edilecektir. Kesin kayıtlarımız ise 11- 12 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır” ifadelerine yer verdi. Bedel, şehit ve gazi çocuklarına özel kontenjan ayırdıklarını ifade ederek, “Taban puana bakılmaksızın her yıl şehit ve gazi çocuklarımızı okulumuza kabul edeceğiz” dedi.

ULUDÜZ: ROBOT YETİŞTİRMEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Ülke genelinde teknik ve meslek liselerinde eğitim kalitesinin çok düşük olması bizi bu okulu kurmaya sevk etti. Türkiye genelinde böyle nitelikte çok fazla okul yok. İlk örneklerinden biriyiz. Bazı örnekler vardı ama bu manada tekiz. Biz her ne kadar teknik lise olsak da robot yetiştirmemeye çalışıyoruz. Hem sosyal yönden donanımlı öğrenciler yetiştirmeye, hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Hem iş dünyası için ihtiyaç hem de örneğiz” dedi.

YILMAZ: VATANIMIZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN…

KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, “Türkiye’de yüzde 10’un üzerinde işsizlik var ama bugün hangi işletmeye gitseniz personel ihtiyacından yakınıyor. Bu da verilen mesleki eğitimlerin piyasayla örtüşmediği görülüyor. Ülke olarak dünyanın sayılı ekonomileri arasına girmeyi hedeflediğimiz ve Milli İstihdam Seferberliği’ni başlattığımız dönemde, mesleki eğitimi hayati bir unsur haline getiriyor. Biz de KOTO olarak 2 yıl önce üzerimize düşeni yerine getirmeye ve 120 yıllık tecrübemizi gelecek nesil iş dünyasına aktarmayı amaç haline getirdik. Vatanımız ve geleceğimiz için şimdiden rol model olmayı başaran bu okullarımızın sayısını arttırmalıyız” dedi.

BAŞKAN BULUT: AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLAMAK

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, “Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu yıl 144 arkadaşımızın daha aramıza katılmasını planlıyoruz. En iyi mesleki ve en iyi lise eğitimini veriyoruz. Öğrencilerimiz üniversiteye de en iyi şekilde hazırlanacaklar. Meslek liseleri bizim için, iş dünyasının geleceği için önemli. Mutlaka başarıya ulaşmalıyız. Şuana kadar da yolumuz doğru görünüyor. Öğrencilerimizin gelecekleri için en iyi hazırlanacakları yer burası. Öğrencileri ve velileriyle en iyi diyalog kuran okul burası. Tercihlerinde bir kez daha düşünmelerini istiyoruz. Amacımız diplomalı işsizler ordusuna insan katmak değil. Burada arkadaşlarımızın tamamen geleceğini hazırlamak. Üniversiteye gideceklerse yüksek öğretime, gitmeyeceklerse de en iyi şekilde mesleklerine hazırlamak. Tercih edilir eleman olmalarını sağlamak” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.