DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Niğdeliler 249 Şehidimizi unutmadı ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDILAR

Niğdeliler 249 Şehidimizi unutmadı  ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDILAR
16.07.2017
854
A+
A-

Niğdeliler 249 Şehidimizi unutmadı

ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDILAR

Gölcük Niğdeliler Başkanı Cumali Özcan ve yönetimi dün dernek binasında 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuttu.

249 Şehidimiz için gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuma programına Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Türk Hava Kurumu Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş,  Gölcük Samsunlular Dernek Başkan Yardımcısı Kurtça Kaygısız, Değirmendere Musiki Derneği Başkanı Ekrem Demirkesen, dernek üyeleri katılım sağladı.

Binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere şehit olmuştur

Gölcük Niğdeliler Dernek Başkanı Cumali Özcan, yaptığı açıklamada, “Biz bugün burada; bir daha dönmemek üzere gidenleri tarihin yazdığı en gerçek şerefli kahramanları yad etmek, aziz şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.Binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere şehit olmuştur. Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bu vatan üzerinde 1071’den beri emelleri olanlar vardır. Bin yıldır bu milleti bu topraklardan atmak için uğraşanlar vardır.”

“Vatan özgürlüktür”

“Fakat, Türk insanının ruhu öyle bir ruhtur ki; Ben esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. Birileri, bizden önce giden birileri bu coğrafya parçasını vatan yaptılar, onların davaları vatan davasıydı çünkü. Vatan özgürlüktür. Şu an al bayrağımızın altında özgürce yaşıyorsak konuşabiliyorsak, dinleyebiliyorsak, ibadetlerimizi dilediğimiz gibi yapabiliyorsak unutmayın ki Kurtuluş Savaşında, Çanakkale de, terörle mücadelede 15 Temmuz da vatanın her bölgesinde askerimiz polisimiz bu cennet korumak için uğruna şehit düştüğü içindir.”

“Bizler şehitlerimize borçluyuz”

“Ve şehitlerimiz, canlarını bizim için veren yüzbinler inanıyorum ki şu an aramızdalar. Yüce Allah, kutsal kitabımızda buyuruyor ki: ‘’Allah yolunda öldürenlere (şehitlere) ölü demeyiniz. Zira onlar diridirler. Fakat siz bunu anlayamazsınız’’ (Bakara suresi 154.ayet)Evet, bizler şehitlerimize borçluyuz. Eğer gelecekle ilgili planlar yapabiliyorsak, onlar geleceklerini bizim için feda ettiği içindir. Bizler şehitlerimize borçluyuz. Ve o yüzden nereden geldiğimizi, bu vatanın selameti için ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor. “

“Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum

“Bu vesileyle başta şehidimiz Ömer Halisdemir ve bu güzel vatan için kanını, canını hiçe sayan tüm vatan evlatlarına bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okutuldu

Açıklamanın ardından 15 Temmuz’da hayatlarını kaybeden 249 Şehidimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak, şehitlerimiz dualarla anıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.