DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Romanlar, KO-MEK ile meslek sahibi oluyor

Romanlar, KO-MEK ile meslek sahibi oluyor

Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) toplumun her kesimine mesleki eğitim imkanlarını sunarak istihdama katkı sağlamayı sürdürüyor.

Halk Üniversitesi KO-MEK, vermiş olduğu mesleki ve sanatsal eğitimlerinin yanında çeşitli alanlarda sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamaya da devam ediyor. Gerek kendi oluşturduğu projelerle gerekse çeşitli bakanlıkların, sivil toplum kuruluşlarının geliştirdiği platformlara eğitim desteği sağlayan KO-MEK, bireysel ve toplumsal gelişmenin önünü açıyor.

 EĞİTİMLER BAŞLADI

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Romanlar Federasyonu ve Roman kadınlar Derneği işbirliği ile Roman İstihdam ve Mesleki Danışmanlık Ağı (ROMDA) kapsamında 25 kişiye kaynakçılık eğitimi vermeye başladı.

İLK DERS İŞ GÜVENLİĞİ

Kaynakçılık branşında eğitim almak için KO-MEK SEKA Kaynak Atölyesi’ne gelen roman gençler, teorik ve pratik olarak elektrik kaynağı üzerine çalışma yapmaya başladı. İş sağlığı ve güvenliği konusunda da eğitim alan kursiyerler ilk günden yeni bir meslek sahibi olmanın heyecanını yaşadılar.

 BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

 Bugüne kadar yaklaşık 500 bin kişiye eğitim veren KO-MEK, yeni sezonda da yüzlerce farklı branşta on binlerce kursiyere eğitim vermeye hazırlanıyor. Bu eğitimlerden yararlanmak için kursiyer adaylarını www.komek.org adresinden başvuru yapmaya davet ediyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.