DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

sezonu açtı

sezonu açtı

Kocaeli Birlikspor

Kocaeli Birlikspor önceki gün sezonu açtı. Tamamı İzmitli olan oyuncu ve teknik ekiple yola çıkan Birlikspor’da önce kurban kesildi, dualar edildi ardından ilk antrenman gerçekleştirildi. Kulüp başkanı Erhan Yılmaz, “Dimdik ayaktayız. A’dan Z’ye İzmitli takımız. Hayalleri olan gençlerin kahramanı olacağım. Onlara güveniyorum” dedi

OYUNCULARLA TOPLANTI

  1. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Kocaeli Birlikspor önceki gün yeni sezonun hazırlıklarına başladı. Tamamen İzmitli genç oyuncular ve teknik heyet ile yola çıkan yönetim tesislerde toplandı. Kulüp başkanı Erhan Yılmaz ilk olarak oyuncu ve teknik ekibiyle toplantı yaptı. Genç oyunculara verdiği önemi, onlara duyduğu güveni ifade eden Yılmaz ardından “Eğer birinin kahramanı olacaksam; sizlerin kahramanı olmayı istiyorum. Sizleri yaklaşık 3 yıldır takip ediyorum. Birbirinizle olan uyum ve yeteneğiniz ile bu sezon önemli işlere imza atacağız. Birlikte bu işi başaracağız” dedi.

KURBAN KESİLDİ, DUA EDİLDİ

Ardından dualar eşliğinde kurban kesildi, başarılı bir sezon temenni edildi ve takım ilk antrenmanına çıktı. Alparslan Türkeş Stadı’nda gerçekleştirilen koşu antrenmanının ardından Kırmızı-Beyazlı ekip dün (Perşembe) de sabah ve akşam olmak üzere çift antrenman yaptı. Sezonun açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başkan Erhan Yılmaz oldukça önemli konulara değindi, iddialı konuştu.

DİMDİK AYAKTAYIZ

Kulüp başkanı Erhan Yılmaz, “Yeni sezonun tüm kulüpler için ve Kocaeli kulüplerimiz için hayırlı olmasını, futbolcu kardeşlerim için de başarılı, kazasız, belasız, sağlıklı bir sezon diliyorum. “Takım kalıyor, gitti” derken sezonu açtık. Dimdik ayakta ve buradayız. Geçen yıl uygulamam gereken bir hayalim vardı. Ötelenmiş bir hayal olarak görüyorum. Kendi öz kaynaklarımızla yola çıkarak bu çocukların bu zararı telafi edeceklerinden çok eminim.

NEDEN RAHATIM?

Dışardaki insanların gerginliğini, endişesini anlayabiliyorum. Genç çocuklar, tecrübesiz çocuklar olarak görüyorlar. Benim de rahatlığımı görünce “Niye bu kadar rahatsın” diyorlar. Rahatım çünkü bu çocukları bu takımdan oynadığım dönemden bu yana tanıyor ve takip ediyorum. İyi bir kadro olduğumuzu düşünüyorum. Hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu da Türk futboluna örnek olmalı. Kimse benim gibi risk alır mı? Soru işareti.

SİSTEM DEĞİŞMELİ

Gündemde Akademi Ligi sorunu var. Buyurun, şu sıralar gereksiz görülerek kaldırılan Akademi Ligi’nin meyvesini yiyoruz. TFF’nin bu kararından öte konuşulması gereken sistem sorunu var. Sistemin geneliyle alakalı sıkıntı var. Bu sistem değişmediği sürece sorunlar çözülmeyecektir, yönetenlerin vizyonu genişlemeyecektir. Sistemi değiştirecek insanlar yöneten insanlardır. Biz doğrularımızı söylemeye devam edeceğiz.

ÇİVİMİZ BİLE YOK

Bu kulüp 21 yıllık. Yarışma hakkı haricinde hiçbir şeyi yok. Çivisi bile yok. Tesiste de kiracı durumdayız. Bir kulübün hiç mi bir geliri olmaz, demirbaşı olmaz, öz kaynağı olmaz diye düşünüyorum. Ama bizim olacak. Biz biraz ürettikten sonra ilerleyen yıllarda meyvelerini alacağız. Kulüplerin kendi ayakları üstünde durması gerekiyor. Kaynak sağlanmalı. Zihniyet değişmediği sürece kulüpler bataklıkla karşı karşıya kalırlar. Bizim gibi seslerin çoğalması gerekiyor. İşin doğasından, menfaatsiz, derdi ve işi gücü üretmek olan insanların daha çok gönül vermesi gerekiyor.

YÜZDE 100 İZMİTLİ

Kocaeli Birlikspor olarak kendi öz kaynaklarımızla yola çıktık. Oyuncularımızın gözündeki ışığı, heyecanı, mutluluğu görüyorum. Önceki sezon kamuoyuna göre başarılı bir sezon geçirdik. Peki ne elde ettik? Hiçbir şey. Ben bu sene kimsenin kahramanı değil, hayalleri olan gençlerin kahramanı olmak üzere yola çıktım. Onlar da bizi mahcup etmeyecekler. Buna çok inanıyorum. İçi öz, dışı öz, çalıştıranı öz, oynayanı öz, Ali öz, Veli öz. Her şeyiyle özkaynaklarıyla yola çıkmış Kocaeli Birlikspor var. Kentteki bütün algıları yıkacak bir tablodur bu.

KOCAELİ AKADEMİ…

Bu sene daha çok manevi desteğe, seyirci desteğine, sahiplik duygusuna ihtiyacımız var. Bu takım bu kentin bütün spor kulüplerine de üretecek, kent futboluna büyük katkı sağlayacaktır. En yaşlı futbolcumuz şuanda 22 yaşında. Bu düşüncemiz bir başına yetmiyor. Belli külfeti olan bir iş. Biz önce sistemi değiştirip alt yapının dibine kadar ineceğiz. Kocaeli’de futbolun geleceğine talibiz. Bunu da yapacağız. Biz başardığımızda; Kocaeli Birlikspor ya da Kocaeli Akademisi’ni kurarsak Türk futbolu da kazanacak, Avrupa ve dünya futbolu da kazanacak.

VE TRANSFER YASAĞI

Transfer yasağı benim dönemimle alakalı değil, daha önceki dönemden kaynaklanıyor. Başarılı olan tüm illerde, kentlerde başarı desteklenir ama bize verilmedi. Transfer yasağımızın olması düşünce yapımızı değiştirmez. Transfer yasağını kaldırabiliriz. Ama kaldırırsak benim bile bakış açım değişebilir. Çocukları gözlemleyeceğim. Maçları takip edeceğim. Kapasitelerine bakacağım. Sonuçta bende bu işte 14 yılı profesyonel 22 yılımı verdim. Bu işten de anlıyorum. Beynimdeki, hayalimde oynattığım takıma yakınlarsa transfere ihtiyaç duymayacağız. Değillerse oturup düşüneceğiz. Yasağımız 1 milyona yakın” sözlerini kaydetti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.