DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TÜKODER’den firmalara ileti uyarısı

TÜKODER’den firmalara ileti uyarısı
23.07.2017
776
A+
A-

TÜKODER’den firmalara ileti uyarısı

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, tüketicinin onayını almadan vatandaşlara e-posta ve SMS vb. iletiler gönderen firmaları uyararak vatandaşlara hakları konusunda açıklayıcı bilgiler sundu.

Aslan, “Vatandaşlar haklarını kullanmakta üşengeç olmamalı”

Başkan Aslan, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “Elektronik Ticaretin düzenlenmesine Dair Kanun’ un yasaklanmasına rağmen, tüketicinin onayını almadan, ticari reklam iletileri (e-posta ve SMS vb.) gönderen firmaları uyarıyoruz. 2015 yılından itibaren ‘Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik’ çıktı. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi hakkında Kanun ve bu kanuna dayanılarak hazırlanmış bulunan yönetmelik gereğince, vatandaşımızın onayını almaksızın ticari ileti gönderen firmalar 50.000 TL’ye kadar idari para cezasıyla cezalandırılabileceklerdir. Bu nedenle firmaları uyarıyoruz. Tüketici onayını almaksızın ticari elektronik ileti göndermeyin. Aksi takdirde şirketinizi mali sıkıntıya sokacak para cezalarıyla karşı karşıya kalacaksınız. Tüketici vatandaşlarımıza sesleniyoruz. İstemediğinin halde ticari reklam iletilerinden bunaltılıyorsanız, yasal haklarınıza sahip çıkınız Bu haksız uygulamanın durması için lütfen, şikâyet hakkınızı kullanınız E-Devlet Kapısı üzerinden Bakanlık internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ya da Ticaret İl Müdürlüklerine veya en yakın tüketici derneğine başvurarak yazılı olarak şikâyet hakkınızı kullanınız. Tüketicileri olarak üşenmeyip, bireysel hakkınız kullandıkça toplumsal gelişimi elbirliği ile sağlayabiliriz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.