DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Akar, “Günlerce bu konuyu konuştum yapmak zorunda kaldılar”

Akar, “Günlerce bu konuyu konuştum yapmak zorunda kaldılar”

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tramvayda

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, gün ilk kez Yahyakaptan Durağı’ndan Sekapark’a kadar İzmit Akçaray tramvayına bindi. Tramvayda yolculuk yapanlarla sohbet eden, tramvay güzergahını inceleyen Akar, “Kentin, halkın yararına yapılan her değeri takdirle karşılıyoruz, eksiklerinde en kısa zamanda tamamlanmasını diliyoruz “ dedi.

DİĞER PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

3 Ağustos 2015 tarihinde 550 gün sonra hizmete açılacağı belirtilen Akçaray’ın normal bitiş tarihinin 3 Şubat 2017 olduğunu belirten CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Ancak belirtilen tarihte inşaat süresi devam ediyordu. 7 km uzunluğa sahip olan proje 2017 Haziran ayında hizmete açıldı ancak hala kaldırımlarından çevre düzenlemesine kadar birçok eksiği var. Umarım en kısa zamanda onları da bitirirler” dedi. Tramvay’ın Türkiye’nin en kısa uzunluğa ve en uzun süre bitirilmesi ile tarihe geçtiğini dile getiren Akar, “Bu proje bunların 2004, 2009 ve 2014 seçim sözlerinde vardı. Tam olarak tamamlanmamış olsa da bunu yaptılar. Seçim sözlerinin yer aldığı kitapçıktaki diğer projelerinin de takipçisi olacağım” diye konuştu.

TRAMVAYA KARŞI OLDUĞUMUZ ALGISI YARATILDI

Bizim de tramvaya karşı olduğumuz gibi bir algı ortaya koydular diyerek sözlerine devam eden Akar, “ Ama ben bu konuyu bu kadar gündeme taşımasaydım bitiremezdiler. Tramvayın yapılması için en çok emek sarf eden insanlardan biri de benim. Günlerce bu konuyu gündeme getirdim ve konuştum sonunda yapmak zorunda kaldılar. Ancak şunu da söylemek istiyorum ki bana göre tramvayın bu güzergahı yanlış oldu. Yoğun yolcu trafiği olan yolun üst tarafına yapılmalıydı. Fakat yine de bu şehre bir hava kattı. Bir de özellikle yaz aylarında tramvay saatlerinin daha geç vakitte de olması gerekir “ diye konuştu.

İLK’İ YAŞATAMADILAR

Türkiye’de en çok vergi veren, katkı sunan illerden birinin Kocaeli olduğunu dile getiren Akar, “Ama bu tramvayı bile belediye yapmaya çalışıyor. İstanbul olsun, Eskişehir olsun diğer illerde ki tramvayları Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Ama kentimizde bu Büyükşehir Belediyesine bırakıldı. Merkezi hükümeti zorlayıp şehre daha çok kazanım katmalıyız” diye konuştu. Bu kentin daha önceki dönemlerde birçok konuda ilkleri yaşamış bir kent olduğunun altını çizen Akar, “Türkiye’de ilk Olimpik Buz Sporları Salonu, İZGAZ, Çöp Fabrikası, SCADA, Yuvacık Barajı gibi bir çok ilki yaşattık. İzmit bu ilklerle anılıyor. Dünya’ya 150 sene sonra, Kocaeli’ne 80 sene sonra gelen bu tramvay övünç kaynağı olmamalı. Bir ilki yaşatamadılar. Ama yine de görsellikle olarak güzel bir şey “ dedi.

KENT İÇİN HALK YARARINA YAPILAN HERŞEYİ TAKDİR EDERİZ

Tramvayın tamamlanmasını bir 7 ayı daha alacağını söyleyen Akar, “Tramvay güzergahındaki çevre esnafı çalışmalardan dolayı mağdur oldu. Belediye bunlarla ilgili hiçbir tedbir almadı. Tramvay güzergahının yeşillendirilmesi, kaldırımların yapılması, çevre düzenlemesi gibi bir çok eksik var. Bunların da en kısa sürede yapılması gerekiyor. İlk hat olduğu için göz ardı edebiliriz. Ancak takipçisi olacağız. Kent için, halk yararına yapılan her şeyi takdir ettiğimizi yinelemek istiyorum. Umarım bu tür projeler fazlalaşır. Hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

BABASININ PARASIYLA YAPILSAYDI TEKLİFİ KABUL EDERDİM

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın tramvaya Haydar Akar ile birlikte bineceğim şeklinde yaptığı açıklamaya cevap veren Akar, “Tramvay benim tramvayım, halkın tramvayı. Bizlerin paralarıyla yapıldı. Şemsettin Ceyhan’ın babasının parasıyla ya da eşinin bilezikleri ile yapılmadı. Babasının parasıyla yapılsaydı teklifini kabul ederdim” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.