DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AKŞENER HAREKETİ İÇİN İSTİFA ETTİLER

AKŞENER HAREKETİ İÇİN İSTİFA ETTİLER

Ülkücüler Saklı Bahçe’de büyük toplantı gerçekleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Teşkilatında daha önce görev yapmış ve içlerinde eski ilçe başkanlarında bulunan 410 isim geçtiğimiz akşam Saklı Bahçe Çay Bahçesi’nde partilerinden istifa etti.

MHP’de işler karıştı. MHP Gölcük’te partide önemli görevlerde bulunan isimler partilerinden istifa etti. Geçtiğimiz akşam ilçemizde bulunan Saklı Bahçe Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen toplu istifa programında eski ile başkan ve yardımcıları konuşma yaparak, partilerinden neden istifa ettiklerini kamuoyuna açıkladılar.

Eroğlu, “Sistemin değişmesi ile MHP’si siyasi fonksiyonunu yitirmiş bir derneğe dönüşmüştür”

MHP Eski Gölcük İlçe Başkanı İsmail Eroğlu, “Bundan böyle milliyetçi kurkum ve kuruluşların serpilme, gelişme ve büyümeleri Tayyip Erdoğan ve dolayısıyla siyasal İslamcı iktidarın müsaadelerine mazhar oldukları nispetle olacaktır.

Türk Milliyetçilerinin siyasi bir aksiyon olarak ülkeyi yönetmek iddiası ile oluşturdukları siyasi kurum referandum teklifi ve yaptıkları tercih ile bu iddiasını kaybetmiştir. Sistemin değişmesi ile MHP’si siyasi fonksiyonunu yitirmiş bir derneğe dönüşmüştür. Sadece bazı şahısların geçici bir süre silik, şahsiyetsiz ve etkisiz olacağı bir sürece girilmiştir.

Teşkilatta, demokrasi, hukukun üstünlüğü, bireyin kendini ifadesi ve geliştirmesi,adalet, liyakat ve hoşgörü gibi toplumsal değerlerle ilim zihniyetini ikinci olana atan hastalıklı bir yapı türemiştir. Bu yapının toplumun bütününü kapsaması ve Türkiye’nin problemleri için bir çözüm üretmesi mümkün gözükmemektedir.

MHP’si Cumhuriyetin kurucu değerler ile modern toplumun gerekliliği olan demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerini benimsemiş birey ve kurumlarla olan ilişkisini zayıflatmış, muhafazakar kesinlikle olan gönül bağını da kopartmıştır. Dinci siyasetin, okul, cami, cemaat yapılanması yanı sıra devlet ve ekonomik alanda etkin kadro ve örgütlenmesi karşısında etkisiz kalmış kendisini geliştirmesi mümkün olan toplumsal zeminden uzaklaşarak alan boşaltmış, toplumu yönlendirecek fikir ve düşünsel üstünlüğünü kaybetmiştir.

MHP yönetimi, bu acziyeti izahta milli ve hamasi ifade ve söylemler üreterek bahaneler icat etmektedir. Bu teslimiyeti şahsi ikbal ve menfaatleri mazur gösterecek sebepler ileri sürecek kapatma ve dikkatlerden kaçırma gayreti içerisindedirler. Tüm bu çabalara karşın yaşanılan çelişki Türk Milletinin dikkat ve gözünden kaçmamış MHP’ye duyulan güven ve desteğin erimesine sebep olmuştur.

Referandum teklifinde önce kanunsuz olan fili bir durum var, onu hukuka uygun hale getirelim diyerek kanunsuzluğa hukuki bir kılıf uydurmaya kalkmış. Sonra da ülkenin bekası bahanesini kendine kalkan yapmıştır. Ortada bir beka meselesi varsa, bu meselenin müsebbibi olanlarla çözüm ortaklığı yapmanın gerekçesi nasıl izah edilir? Neden bu destek işgal edilen ege adalarında ve Kıbrıs politikalarında kendini göstermez? İktidar milli çizgiye yaklaştığı için destekleniyorsa Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi nasıl izah edilmektedir? Ülkemizin toprak bütünlüğünü tehdit eden sözde Kürdistan referandumu neyle açıklanmaktadır.

Fetö iblisinin kalkışması sonrası birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönede referandum teklifini ortaya atarak toplumu karpuz gibi ikiye bölmenin ve kutuplaştırmanın amacı nedir?

Sonuç; Türk Milliyetçiliği fikri ve dünya görüşünü iğdiş eden bu teslimiyetçi yapıdan, Türk Milliyetçiliğini kurtarma, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini yeniden tesisi ederek, Türkiye’nin modernleşme ve çağdaşlaşma hamlesini gerçekleştirecek bütünlükçü bir yapıyı kurmak tarihsel bir sorumluluğun yanı sora aynı zamanda Türk Devletinin bir varoluş sorunudur.

Kocatürk, “Benim Genel başkanımın bizleri yok saymasını kabul edemiyorum”

Eski Türk Federasyon Genel İdare Kurulu Üyesi ve Eski MHP Gölcük İlçe Başkan Yardımcısı, Çetin Kocatürk, “Bugün gerçekten üzüntülüyüz. MHP’nin değerli bir üyesi olarak ilçe başkanlığı görevini yürüttüm. Bizler bugün gerçekten hayatımızı adadığımız üç hilalden ayrılıyoruz. Benim Genel başkanımın bizleri yok saymasını kabul edemiyorum. Bizler bu parti için çok çalışıp, çok emek verdik” dedi.

Özdere, “Seçimler oturularak kazanılmaz

MHP Eski Merkez Yönetme Kurulu Üyesi Adnan Özdere, “Bizler uzun yıllar boyunca emek verdiğimiz Milliyetçi Hareket Partisinden yarın itibariyle ayrılmış oluyoruz. Çok açık konuşalım Meral Akşener hanımefendinin kuracağı partinin yanında olacağız. Bu parti merkez bir parti olacak. Herkesi bir ve bütün olarak gören bir partide olacağız. Aynı ideal düşüncesini taşıyan partide olacağız. Bizler bu ülkenin düşmanlarına karşı olanlarla aynı safta yer alacağız. Bizler MHP’nin şu anda başka mecralara sürüklendiğini gördüğümüz için bugün başka alanlardayız. Bizler Meral Akşener’in insanlar tarafında ne kadar çok sevildiğini, sahiplenildiğini gözlemledik. Gittiğimiz her yerde Meral Hanımı vatandaşlar durdurup sevgilerini gösterdiler. Meral Akşener hanımefendi oturarak seçim kazanan birisi değil. Zaten seçimler oturarak kazanılmaz.

“Meral hanım gibi bir şansı sakın kaçırmayalım”

Mesela 2015 seçimlerinde 80 milletvekili çıkarttık. AK Parti iktidardan düştü. Bizim Genel Başkanımız çıktı televizyonlara milletvekilleri gelmeden, ‘Biz muhalifiz. Kimseyle ortaklık yapmayacağız. Seçim olsun’ dedi. Ne oldu 1 Kasım seçimlerinde MHP oy kaybıyla milletvekillerini kaybetti. Daha sonra ne oldu. Partimizde genel başkan kongresini yaptırmadı. Meral hanımı, Ümit hocayı, Sinan Oğan’ı ihraç ettiler.

İtfaiye 3 defa bize geldi. Şimdi Meral hanım gibi bir şansı sakın kaçırmayalım. Meral hanım bizleri bayram sofralarında buluşturmak istiyor. İşte Türkiye’yi Sayın Meral Akşener bu bayram sofrası haline getirecek. Bu bayram sofrası sayesinde Türkiye rahat edecek. Emekliler bin lira ile geçinmeyecek. Asgari ücret 1400 TL ile geçinilmeye çalışılmayacak. Bu milletin bayram sofrası kutlu olsun’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.