DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Dursun’dan Soba’nın beyanlarına cevap

Başkan Dursun’dan Soba’nın beyanlarına cevap

 

CHP Gebze İlçe Başkanı Av. Recep Dursun, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’nın CHP Kocaeli Milletvekilli Haydar Akar ile ilgili beyanlarına karşı cevap verdi.

Dursun, yaptığı açıklamada, “AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’nın milletvekilimiz Haydar Akar ile ilgili beyanları herkesçe bilinen ve aşağıda kısaca özetlediğimiz hususlar karşısında sorumluluk anlayışından uzaktır.Şöyle ki;

1 –        FETÖ/PDY İLE İLGİLİ; 02/07/2017 Tarihinde bölge milletvekillerimizin 2.yasama dönemine ilişkin basınla buluşmasında,gündemle ilgili değerlendirmelerde 15 temmuz darbe girişimi ve FETÖ/PDY ‘nin siyasi ayağının ortaya çıkarılması ile ilgili milletimizin de arzuladığı ve halen beklediği görüşünü ifade etmiştir. AKP iktidarının 15 temmuzda 250 vatandaşımızın şehit ve 2300’ün üzerinde  vatandaşımızın da gazi olduğu kanlı ve alçakça darbe girişiminin ardından 20 temmuzda OHAL ilan edilmişti.Gerekçe FETÖ/PDY’nin devlet kurumlarından arındırılması,tasfiyesi ve hesabının sorulması idi.Ancak bu tasfiyelerin bir kısmının FETÖ/PDY ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan ancak iktidara muhalif kesimlerden oluştuğu  ve muhalifleri sindirmeye dönük cadı avına dönüştüğü, emekçilerin /işçi sınıfının grev gibi hak mücadelesinin engellenmesi için fırsata çevrildiği herkesçe bilinmektedir.

Aradan bir yıldan fazla süre geçmiş olmasına rağmen darbecilerin,devletin tüm kurumlarına sızmasını sağlayan,aracılık eden,alan açan,göz yuman ve olanak sağlayan siyasi ayağının araştırılması,aydınlatılması ve gerçek suçluların yargıya hesap verilmesi sağlanmamış /sağlanamamıştır.Şehitlerimizin mezarlarında rahat uyuması ve gazilerimizin çektikleri acıların bir nebze olsun dinmesi gerçek darbeci ve suçluların bulunup yargı önünde hesap vermesi ile sağlanabilir.Bu sorumluluk başta 15 yıl birlikte aynı menzile yürüyen,Ergenekon,balyoz ve casusluk gibi Türk Ordusuna kumpas kurulurken iktidarda ve davaların savcısı olan,Pensilvanya’yı aşındıran link hattına çeviren,sümüklü peçeteleri hatıra diye saklayan,sıla,hasret ve muhabbetlerini sunan,Türkçe olimpiyatlarını sanayici,dernek ve esnaflardan para toplayarak organize eden yerel yöneticiler,ticari ortaklık  ve evliliklerle akrabalık bağlarını kuvvetlendiren,darbe sonrası aldandık,aldatıldık,Allah affetsin,saf ve ahmak olduğunu beyan eden,parsel parsel kamu mallarını cemaate verdiklerini basın ve kamuoyu önünde dile getiren siyasi iktidar AKP’ye aittir.Bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeyen AKP iktidarına her fırsatta bunu hatırlatacak ,şehit ve gazilerimizin hesabının sorulmasının takipçisi olacağız.”

2 –        YUVACIK BARAJI İLE İLGİLİ:

“AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba Yuvacık 250.000 USD keşif bedeli olmasına rağmen 4.5 milyar USD’ye mal olduğu ve 100 yıl ödenemeyeceği iddiası bilgi eksikliği ve haksız isnattır.

AKP yıllarca Türkiye’nin ilk Yap- İşlet- Devret ve garantili projesi olan Yuvacık Barajı üzerinden CHP’yi eleştirmiştir. Yuvacık Barajı ile Devlet zarara uğratılmıştır diyen AKP hükümeti bugün Yap- İşlet Devret ile hayata geçirilen ve 22 yıl işletme hakkını yüklenici firmaya bıraktığı Osmangazi Köprüsüne bakması gerekmektedir.

Şöyle ki; Yuvacık barajı 512 milyon dolara mal olmuş ve 15 yıl sonun da firmaya 2 milyar 300 milyon dolar ödenmiştir. Yani maliyetin 4,2 katı bir ödeme yapılmıştır. Bunu da Belediye değil Hazine ödemiştir.Ancak Osmangazi Köprüsünün maliyeti sözleşmenin yapıldığı 2013 tarihi itibari ile 2 milyar 355 milyon TL ve o gün ki döviz kuru ile 1 Milyar 300 milyon dolardır.

Peki günlük 40 bin araç garantisi verilen Osmangazi Köprüsün den ne kadar işletici firma kar edecektir. Çok basit bir matematikle garanti araç sayısı ile yılda 550 milyon dolar gelir edeceği ortadadır. Ve sadece 2 yılda işletici firma maliyetini karşılayıp kar’a geçecektir.Kalan 17 yılda işletici firma buradan 27 milyar TL gelir elde ediyor. Yani maliyetinin 11-12 katı söz konusudur.Şimdi sormak gerek Yuvacık Barajı ile Devlet zarara uğratılmışsa Osmangazi Köprüsü ile ne yapılmıştır. Her yıl köprü ücretinin Amerikan Tüketici Endeksine göre belirlendiği Osmangazi köprüsün de  Devlet dolayısıyla Türk Milletinin tamamı  bu rakamlarla soyulmuştur.Adalet yürüyüşü ve mitingi ülkemizin tek adam rejimi ve parti devletine dönüştürüldüğü,parlamenter demokrasinin ortadan kaldırıldığı,muhaliflerin tasfiye veya sindirildiği,yargının tarumar edildiği bir dönemde,24 gün boyunca milletimizin büyük bir desteği ile yapılmıştır.Adaletin tecellisi ve tesisi ile sorumlu olanların adalet talebini içeren böylesi önemli bir yürüyüş ve mitinge çamur atmakla kirletilemeyecek kadar temizdir.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.