DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Bayram Öncesi İşletmelerde Sıkı Denetim

Bayram Öncesi İşletmelerde Sıkı Denetim

Bayram Öncesi İşletmelerde Sıkı Denetim

 

Gölcük Belediyesi Zabıta Ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçe genelindeki bakkal, market, şarküteri, kuruyemiş dükkanlarında gerçekleştirdiği denetimlerle esnafları mercek altına almaya devam ediyor. Yaptığı denetimlerde genel sağlık ve temizlik durumları, ürünlerin son kullanma tarihlerinin kontrolü, hijyen durumu gibi konuları kapsayan hususlara dikkat ediyor.

 

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Zabıta ekipleri tarafından vatandaşlarımızın sağlığı için kent merkezi ve ilçeye bağlı tüm mahallelerde faaliyet gösteren işletmelerin denetim ve kontrolden geçirilmeye devam edildiği belirtiliyor.

 

Denetimlerde raflarda satışa sunulan gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri ile çalışan personelin hijyen belgeleri, işyeri genel temizliği, işyeri ve raf düzenlerinin kontrol edildiği bildirildi. Ayrıca Denetimlerde işyeri yetkilileri ve çalışanlarına daha iyi hizmet ile kaliteli ürün sunulması ve müşteriye güler yüzlü davranma hususlarında iş yeri sahiplerine uyarılarda da bulunuluyor.

 

Üretim İzinleri, Etiket Bilgileri ve Son Kullanma Tarihlerine Dikkat Ediliyor

 

Yapılan denetimlerde gıda maddelerinin depolama ve sergileme esnasında muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulunan Zabıta Ekipleri, İşyerlerinde kullanılan ya da üretimde kullanılan her nevi gıda maddesinin mutlaka üretim izinli olması, etiket bilgilerinin tam olması, ürün alımında bu bilgilerin mutlaka kontrol edilmesi, üretim izni olmayan, son tüketim tarihi belli olmayan ya da tarihi geçmiş, bozulmuş, küflenmiş gıda maddelerinin tüketime sunulmaması, zamanında satış raflarından kaldırılması konularında işyeri ilgililerini bilgilendiriyor. Ayrıca İşyerlerinde gıda güvenliği ve kalitesi kadar, işyerinin genel temizliği, alet ekipman temizliği ile personel temizlik ve hijyeninin de önemine vurgu yaparken, bu hususta işyeri sahiplerini ve çalışanlarını bu konuda uyarıyor.

 

Ekipler Halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek durumlara göz açtırmadıklarını, İşletme sahiplerini bu konularda daha duyarlı ve titiz olmaya davet ettiklerini belirtirken, vatandaşlardan da işletmelerde görmüş oldukları aksaklıkları, eksikleri ve ürünlerin son kullanma tarihleri hakkındaki şikayetlerini mutlaka Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplere bildirmeleri önemle rica ediyorlar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.