DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU İŞE ÇARE BULUN

BU İŞE ÇARE BULUN

Elektrik kesintileri Gölcüklüleri bıktırdı         

 

Son iki haftadır ilçemizde meydana gelen elektrik kesintisi Gölcüklü esnafları olumsuz etkiledi. Birçok işyeri yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdiler. Gölcüklü esnaflar ile yaptığımız röportaj da esnaflarımız yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

Ertuğrul, ” Son zamanlarda ki elektrik kesintisi maddi olarak zarar veriyor”

Şımarık İnternet Cafe Sahibi Samet Ertuğrul, ” Bizim işimiz elektrikle ve 75 adet bilgisayarımız var. Bu kadar bilgisayara güç kaynağı almaya maddi imkanım yok ve jeneratörde yetmediği için elektrik kesintisinde büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bugün mesela 2 defa elektrikler kesildi. Son iki haftadır da çok sık kesinti yaşıyoruz. Elektrik kesintisi nedeniyle müşterilerimiz de büyük sıkıntı yaşıyor. İşleri yarım kalıyor ve hatta bütün gün belki de bütün gün cafede oturmayı planlarken elektrik kesintisi nedeniyle erken kalkmak zorunda kalıyor. Bu da bizi maddi olarak zarar veriyor. Tabi birde ani elektrik kesintileri bilgisayarlara da zarar veriyor. Son zamanlarda çok sık elektrik kesintisi yaşayınca Sedaş’ı arıyoruz. Her seferinde ya genel bir arıza var ya da bakım var diyorlar. Bu iş nereye kadar devam edecek bilmiyoruz ama büyük sıkıntı içindeyiz bu bir gerçek” dedi.

Demet Gürel Berdibek, ” 2 hafta önce elektrik kesintileri nedeniyle jeneratörümüz patladı ve alev aldı”

Gürel Kuyumculuk Demet Gürel Berdibek, “Yakın zamanda çok sık elektrik kesintisi yaşamaya başladık ve jeneratörümüz olduğu için onu manuel olarak devreye sokarak iş yerimizi aydınlatıyorduk ve en önemlisi hassas terazimiz için elektrik çok önemli. Geçtiğimiz hafta 2 saate yakın süren kesintinin ardından gelen elektrik ile birlikte jeneratörümüz patlayarak alev aldı. Allah’tan kimseye bir zarar gelmedi ama daha kötüsü de olabilirdi. Benzer hadiselerin yaşanmaması için bu elektrik kesintilerine bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Şentürk, “Son iki haftadır sık sık yaşadığımız elektrik kesintisi nedeniyle Gölcük esnafları olarak çok zorlandık”

Kaya Çiftliği Peynirin Kalbi’nin sahibi İdris Şentürk, ” Bizim iş yerimizde bütün ürünler buzdolabında durmak zorunda ve son zamanlarda sık sık kesilen elektrikler nedeniyle biz çok zor durumda kalıyoruz. Bu sabah iş yerini açmaya geldiğimizde elektriğin kesik olduğunu farkettik ve bir süre kapıyı açamadığımız için işyerimizi açamadık. Neyse ki elektrikler kısa sürede geldi de iş yerimizi açabildik. Daha sonrasın da da sık sık elektrik kesintisi nedeniyle jeneratör ile uğraşmak zorunda kaldık. Jeneratör bizim iş yerimizde bütün dolapları soğutmaya yetmiyor. Sadece ani durumlar için geçici olarak kullanabiliyoruz. Son iki haftadır sık sık yaşadığımız elektrik kesintisi nedeniyle Gölcük esnafları olarak çok zorlandık. İnşallah kesintiler böyle devam etmez. Yoksa işyerimizde ki aletlerde bozulacak o zaman daha zor durumda kalacağız” dedi.

Sirmen, “Bu elektrikli ev aletleri bozulsa bizim zararımızı kim karşılayacak”

Gölcük Down Cafe Yetkilisi Yusuf Sirmen, ” Elektrik kesintisi bütün esnaflar kadar bizi de çok etkiledi. havalar sıcak ve klimalarımız çalışmadığı için müşterilerimiz de büyük sıkıntı yaşadı. Son haftalarda sık sık kesilen elektrik kesintilerinde mutfakta fan çalışmadığı için bütün duman ve koku içeriye geliyor ve müşterileri haliyle rahatsız ediyor. tabi birde bunların yanında buzdolabında ki malzemelerimiz özellikle et ve süt ürünleri ciddi arar görüyor. Mutfakta da büyük sıkıntı yaşıyoruz. Birçok mutfak aletimiz elektrikli ve kesinti anında müşterilerimizin siparişlerini hazırlayamıyoruz. Müşterilerimizi bekletmek zorunda kalıyoruz. Tabi en büyük sıkıntımız da sık sık kesilen elektrik kesintileri nedeniyle elektrikli aletlerimiz bozulma riski taşıyor. Bu elektrikli ev aletleri bozulsa bizim zararımızı kim karşılayacak.

Olhar, “Bu ani ve habersiz elektrik kesintileri bizi çok zor duruma soktu”

Çınar Pide Salonu Sahibi Beytullah Olhar, ” Bizim işimiz elektrikle elektrik olmadı mı bizim elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz. Müşterilerimizin siparişlerini hazırlayamıyoruz. Bütün malzemelerimiz buzdolabında durması gerekiyor et ve süt ürünleri olduğu için bozulma riski çok yüksek ürünler ve bu konuda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Tabi bu durum sadece bizi değil pasajda ki bütün esnafı aynı şekilde etkiliyor. Bu ani ve habersiz elektrik kesintileri bizi çok zor duruma soktu ve artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Yıldırım, “Jeneratörümüzün olmaması nedeniyle elektrikler gelene kadar çok sıkıntı yaşıyoruz”

Kurtlar Softası Lokantası Personeli Tuncay Yıldırım, ” Son zamanlarda sık sık karşılaştığımız elektrik kesintisi bizi çok olumsuz etkiledi. İşimiz yemek üzerine ve bütün malzemelerimiz buzdolabında olduğu için sıkıntı yaşadık. Özellikle süt ve süt ürünleri ile et ile tavuk ürünlerimiz bozulma tehlikesi atlattık. Müşterilerimiz özellikle klima çalışmadığı için büyük sıkıntı yaşıyoruz. Jeneratörümüzün olmaması nedeniyle elektrikler gelene kadar çok sıkıntı yaşıyoruz. 2017 yılına geldik hala elektrik kesintilerine bir çözüm bulamadılar. Planlı kesinti olacağı zaman en azından önlemimizi alıyoruz ama son 2 haftadır sık sık ve habersiz kesilen ve en az 3-4 saat süren elektrik kesintisi nedeniyle çok zor zamanlar geçirdik. Kışta değil ki yağmurdan ya da soğuktan kesildi diyelim ama yazın ortasında bu neyin elektrik kesintisi bize açıklanmasını istiyoruz.

Kanpara, “Bu kadar sık meydana gelen elektrik kesintileriyle ilgili açıklama istiyoruz”

Yeni Hisar AVM Müdürü Fatih Kanpara, ” Son zamanlarda ani ve sık sık kesilen elektrikler nedeniyle çok zor anlar yaşadık. Bu sabah marketi açmak için geldiğimizde elektrikler kesikti ve kapıyı açamadığımız için jeneratörü devreye sokamadığımız için marketi 1 saat geç açmak zorunda kaldık. Tamam marketin jeneratörü var ama bütün markete yeterli olmuyor. Markette bütün ürünler buzdolabında ve bozulma ihtimali çok yüksek ürünler ve 3-4 saat elektriğin gelmediği günler oldu. Herhangi bir açıklama yapanda yok bu elektrikler neden bu kadar sık kesiliyor, ne kadar daha kesintiler devam edecek. Bize bunları açıklamalarını istiyoruz. Yeni Hisar AVM olarak çok mağdur durumdayız” dedi.

İsim: Serap DURUKAN    

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.