DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Cintaş, “Halkımız Kurban Bayramında THK’ya destek vermeli”

Cintaş, “Halkımız Kurban Bayramında THK’ya destek vermeli”
29.08.2017
816
A+
A-

Cintaş, “Halkımız Kurban Bayramında THK’ya destek vermeli”

Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı SMMM Mustafa Cintaş, Kurban Bayramı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Cintaş, “Türk Hava Kurumu 16 Şubat 1925’te Yüce Önderimiz Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” öngörüsüyle kurulmuş Türk Milletinin fedakar katkılarıyla hayat bulmuş ve Sizlerden aldığı güç ile yaşamaktadır.

Kurulduğu günden bugüne yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden pay almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre zekat, bağış ve diğer ticari gelirleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türk Hava Kurumu, elde edilen gelirlerin tamamını gençlerimize ücretsiz Model Uçak, Serbest Paraşüt, Yamaç Paraşütü, Yelken Kanat ve Planör kursları açmaya, hava yolu şirketlerine pilot yetiştirmeye, yangın söndürme uçakları ile orman yangınlarına havadan müdahale, hava ambulans uçakları ile yaralı ve organ nakline, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile hava yolu şirketlerine kalifiye eleman yetiştirmeye ve gençlerimize iş imkanı sağlamaya, Hava Harp Okulu öğrencilerinin ilk planör eğitimlerini vermeye ve okullara kırtasiye malzemesi yardımı yapmaya kullanmaktadır.

Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitesinde 1930’lu yıllarda yaptığı ancak daha sonraki yıllarda zamanın hükumetleri tarafından durdurulan uçak üretimi faaliyetini tekrar gündeme almış ve Yerli uçağımızı yapmaya başlamıştır. Bu üniversitemizde şehit ve gazi yakınları ücretsiz, başarılı öğrencilerimiz tam burslu ve kademeli burslu olarak eğitim almaktadır.

Türk Hava Kurumu’nun yardım toplama faaliyetlerini yasaların verdiği yetki doğrultusunda bu yıl da gönüllülük esasına göre devam ettirecektir.  Türk Hava Kurumu bu faaliyeti Türkiye genelinde 419 THK Şube Başkanlıkları aracılığı ile yürütmektedir. Kurban Bayramı’nda imkanı olanlar kurban vecibesini yerine getirmektedir. Türkiye’de kesilen kurban derilerinin ekonomik değeri yaklaşık 100 milyon liradır. Kurban derilerini, vatandaşlarımız istedikleri vakfa ya da kuruma bağışlayabilirler “Ancak vatandaşlarımızın kurban derilerini kime verdiklerine dikkat etmeleri gerekir. Çünkü geçtiğimiz dönemde devletimize karşı büyük bir mücadele yürüten bölücü terör örgütünün şehirlerdeki mensupları ile geçen sene büyük bir kalkışmayla Türk milletine acı yaşatan FETÖ’nün de bu dini vecibeden nimetlenmek için halkın duygularını istismar ederek yeteri kadar bu derileri toplayarak, kirli emellerine alet etmişlerdir. Önemli olan hayırlı bir kuruma, hayır işleri yapan kuruma vermektir. Bunların başında da THK gelmektedir. Kurban derilerinin makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla verilebileceği en önemli yerlerden biri THK’dır.”

Havaların sıcak olması ise bu ekonomik değerin kısa sürede bozulmasına sebep olmaktadır. Milli servet olarak kabul ettiğimiz, Dini vecibe olarak kabul ettiğimiz kurbanın amacına uygun olması için gerekli hassasiyeti göstermeli ve kurban derilerinin kısa sürede bozulmaması için mutlaka tuzlanması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın hayır amacıyla bağışlayacakları kurban derilerinin en kısa zamanda bozulmadan Milli ekonomiye kazandırılması için 01-04 Eylül 2017 tarihlerinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramında Türk Hava Kurumu Gölcük şubesi olarak Gölcük ve Karamürsel’de Kurban Derisi Toplama faaliyetinde bulunacağız. Bizlere 05327079048 – 0262 413 38 62 nolu telefonlardan ulaşabilir Kurban derinizi gezici ekiplerimize bulunduğunuz yerde makbuz karşılığı gönül rahatlığıyla teslim edebilirsiniz.

“Gücünü halkımızdan alan Türk Hava Kurumu, verdiğiniz ve vereceğiniz destekler sayesinde daha iyi yerlere gelecektir. Emin olabilirsiniz ki; bu sene ve gelecek senelerde uçaklarımızla söndürülecek her orman yangınında, uçaklarımızla taşınan bütün hasta ve yaralılarda, organ nakli bekleyen hastalarımıza organ taşınmasında ülkemizin dört bir yanından gelerek Türk Hava Kurumundan ücretsiz kurs alan gençlerimizin gözlerindeki ışıltıda sizin de payınız olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nın hemşehrilerimize, Şehrimize, Milletimize, Ülkemize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini, İslam aleminin içinde bulunduğu kan, ızdırap ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını cenabı Allahtan diliyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.