DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK ENGELLİLER DERNEĞİ İKİNCİ YILDÖNÜMLERİNİ KUTLADI

GÖLCÜK ENGELLİLER DERNEĞİ İKİNCİ YILDÖNÜMLERİNİ KUTLADI
24.08.2017
1.013
A+
A-

GÖLCÜK ENGELLİLER DERNEĞİ İKİNCİ YILDÖNÜMLERİNİ KUTLADI

Gölcük Engelliler Derneği Görme Engelliler Komisyonunun ikinci yıldönümü programı dün Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kutlandı. Yıldönümü kutlaması güzel ve renkli anlara sahne oldu.

Önerbay, “Biz engelsiz insanların karşısında daha mücadeleci daha dik durabilen toplumuz aslında”

Yıldönümü programı Alanur Önerbay ve Nursel Feyza Çiçek’in “Sevgilerde” şiirini okumasıyla başladı. Ardından Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay açılış konuşmasını yaptı. Önerbay, “Bildiğiniz üzere biz önümüzü dahi göremeyen fakat yarınları görebilen insanlarız. Bizi aslında birbirimize yaklaştıran görme engelli olmamız gibi görünüyor. Fakat biz görme engelli değiliz. Biz engelsiz insanların karşısında daha mücadeleci daha dik durabilen toplumuz aslında. Onlar imkânlarına rağmen durabiliyorlar biz engellerimize rağmen körlüklerimize rağmen yürümememize rağmen koşuyoruz. Bir şeylere sahip olabilmek için mutlaka yürüyoruz ve başarıyoruz da. Biz dedik engelliyiz ama biz kendimizi engelli olarak görmüyoruz. Biz birlikte olduğumuz sürece güçlüyüz, güçlü kalmaya da devam edeceğiz. Derneğinin ve gönlünün kapılarını bize açtığı için ben Hasan Bat kardeşime teşekkür ediyorum” dedi.

Bugüne kadar yapılan faaliyetler okundu

Açılış konuşmasının ardından Bilal Korkmaz “Utansın” adlı şiirini okudu. Şiir okumasından sonra Gölcük Engelliler Derneği’nin bugüne kadar yaptıkları faaliyetler okundu.

Bat, “Allah bu mutluluğumuzu bozmasın”

Komisyon çalışmalarında büyük emeği geçen Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat düşüncelerini belirtmek üzere konuşma yaptı. Hasan Bat konuşmasında, “Öncelikle böyle güzel bir eğlenceye katıldığınız için teşekkür ediyorum. Tüm samimiyetimle söylüyorum bende bedensel engelliyim. Ama görme engellilerin hiçbir tanesinin dünyasına giremiyorum. Engellilerin hepsi farklıdır. Ama görme engelliler daha çok çok farklıdır. Biz 5 kişilik bir yönetimiz. Yönetimdeki herkes benden büyük. Hepsine fikirlerini sorarak danışarak yapıyorum. Gölcük Engelliler Derneği çok farklı bir bünyedeydi. Ben bu güzel ortamı bize kazandıran önce Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e teşekkür ediyorum. Allah bu mutluluğumuzu bozmasın” dedi.

Son olarak konuşmanın ardından programı neşelendiren kıymetli müzisyenlerden orgda Engin Albayrak, elektro sazda Şemsettin Salman ve müzikleri söylemek için Mehmet Önerbay sahnede yer aldı. Program neşeli anlara sahne oldu. Ardından program sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.