DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GURURUMUZ UFUK KOÇAK

GURURUMUZ UFUK KOÇAK

Değirmendere’de dünya rekoru kırdı

17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız ve merkez üssü Gölcük olan Depremde yıkılan evinin enkazından 3 gün kaldıktan sonra kurtarılan ama sonrasında bacaklarını kaybeden “dünya değişken ağırlık serbest dalış” rekortmeni Ufuk Koçak, deprem şehitleri adına 22 metre olan rekorunu 30 metreye çıkararak kendi rekoru geliştirdi.

22 Metrelik dünya rekorunu 30 metreye çıkardı

Dün Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleştirdiği rekor denemesine Ufuk Koçak’ı sevenleri de yalnız bırakmadılar. 17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız merkez üssü Gölcük olan Depremde yıkılan evinin enkazından 3 gün sonra kurtarılan ancak bacaklarını kaybeden “dünya değişken ağırlık serbest dalış” rekorunun sahibi Ufuk Koçak, deprem şehitleri adına 22 metre olan rekorunu 30 metreye çıkartarak kendi rekoru geçerek yeni bir dünya rekoruna imzasını attı.

Rekor denemesine katılım çok yoğun oldu

Ufuk Koçak’ın rekor denemesine destek olmak için Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burçak Kırca, Gölcük Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve Meclis Üyeleri,  İlçe Spor Müdürü Hasan Ceyhen, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim, Kocaeli Anneleri Kulübü Başkanı Hande Kaya ve ekibi, Gölcük Esnaflar Odası Genel Sekreteri Seyhan Sirmen, Eski Engelliler Dernek Başkanı Emine Cebeci, AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul,  baş sponsor Uluslararası Rotary 2420. Bölge Federasyonu Başkan Temsilcileri Yücehan Öztüre, Mehmet Altay ve Murat Sevinç, Ufuk Koçak’ın Gölcük Endüstri Meslek Lisesi sınıf arkadaşları Semih Balaban, Tuğba Usta, Emre Kaygısız, Murat Özdoğan, Yaşar Kılıç ve destek vermeye gelen vatandaşlar katıldı.

Rekor denemesinin ardından kıyıda bekleyen sevenleriyle buluştu

Büyük bir kalabalık eşliğinde Çınarlık sahilinde el sallayarak ve alkışlarla uğurlanan Koçak botla açıktaki tekneye çıktı. Son hazırlıklarını ve nefes egzersizlerini tamamlamasının ardından, Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonunun (CMAS) su altı ve su üstündeki uluslararası gözlemcileri nezaretinde, 3 gün kaldığı enkaz altındaki her 24 saat için 10 metre su altına inerek “dünya değişken ağırlık serbest dalış” rekorunu gerçekleştirdi. Ufuk Koçak “dünya değişken ağırlık serbest dalış” rekorunu gerçekleştirmesinin ardından büyük bir alkış ile kıyıda bekleyen sevenleriyle buluştu.

Koçak, “Bundan sonraki hedefim yine benim yetiştirdiğim engelli kardeşlerimin benim rekorumu kırmaları olacak”

Sevenleriyle buluşmanın ardından bir basın açıklaması yapan Ufuk Koçak, “Acılı bir gündeyiz, depremin artık 18. yılı acılarımızın reşit olduğu artık büyüdüğümüz bir yıldayız. Evet biz burada yıkıldık bundan 18 yıl önce, fakat bu kent yeniden ayağa kalktı ve hayat yeniden devam ediyor. Bizde bu yeniden devam eden hayat için bir farkındalık yaratmak için bugün bu rekor denemesini yaptık. Bu benim için son rekor demen olacak. Bundan sonraki hedefim yine benim yetiştirdiğim engelli kardeşlerimin benim rekorumu kırmaları olacak bundan sonraki hedefim. hayat bir şekilde devam ediyor. Gidenleri unutmadık, kalanları asla unutmayalım. Deprem hala kapımızda bir gerçektir. Bugün bu dünya rekorunda böyle bir farkındalık yaratmak istedik. Geçtiğimiz günlerde de Eren Bülbül kardeşim gerçekten çok içimi acıttı. Hani iyi varsın diyen kimse yok diye Facebook’a bir not yazmış. Hayattayken diyemedik ama arkasından diyorum iyi ki vardın kardeşim. Bizler bugüne gelene kadar ekibimle beraber haftanın 7 günü çalıştık. Gerçekten insanüstü emek harcadık. İlk başta benim yanımda olan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür etmek istiyorum.  Ayrıca bizi bugün yalnız bırakmayan sponsorlarımıza da sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Ellibeş, ” Ufuk Koçak, bu karanlık tabloya güzel bir ışık yaktı”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ” Bundan 18 sene önce asrın felaketi olarak adlandırılan ve merkez üssü Gölcük olan bir depremi yaşadık. Gölcük halkı yüreğini ortaya koydu be bir oldu. Acılarını kalbine gömdü, hüznünü yüreğine gömdü ve yaşama yeniden sımsıkı sarılarak yeniden yapılanma sürecini hızla başlattı ve bugüne kadar bu birlikteliği elele kol kola gönül gönüle sürdürdü. Yani depremin sonrası büyük acıları hep birlikte yaşadık. İlçemizde yüzlerce binamız yıkıldı binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti bir o kadarı da engelli kaldı. Hatta cenazesine ulaşamadığımız onlarca vatandaşımız var. Bugün itibariyle 18. yılında aynı acıyı kalbimizde yaşıyoruz. Ufuk kardeşimiz ayrı bir pencere açtı. Bu karanlık tabloya güzel bir ışık yaktı. O çevik idaresiyle, inancıyla, azim ve hırsıyla bugün dünya rekorunu kırdı. Kendisini gönülden kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Bizler her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi tabi burada sadece ufuk kardeşimizi değil bitin ekibini de ayrıca tebrik ediyoruz. İyi ki varsınız” dedi.

Altıntaş, ” Bugün hüznü ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Bugün hüznü ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Hüznümüz 18 yıl önce meydana gelen asrın felaketi dediğimiz şu anda bulunduğumuz bölge hatta noktada büyük bir depremin yaşanmasıdır. Mutluluğumuz ise Ufuk Koçak kardeşimizin dünya rekorunu burada gerçekleştirmesidir. Ufuk Koçak kardeşimiz deprem gerçeğini bir farkındalık yaratarak göstermek istedi. Ben bugün burada olan ve Ufuk Koçak’ın bu rekor denemesinde emeği geçen bütün sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Ufuk Koçak’ı ve tüm ekibini kutluyorum. Depremde hayatını kaybetmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Deprem gazilerimiz yanımızda onlarda inanıyorum Ufuk kardeşimizden cesaret almışlardır. Onlara da şükranlarımı sunuyorum ve yaşamı daha umutlu sarmalarını diliyorum. Bugün burada rekor denemesinde destekte bulunan tüm vatandaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ufuk Koçak destek verenlere plaketlerini takdim etti

Konuşmaların ardından dünya değişken ağırlık serbest dalış rekortmeni Ufuk Koçak gerçekleştirdiği rekor denemesinde destek verenlere plaketlerini tek tek kendi takdim ederek teşekkürlerini sundu.

İsim: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.