DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HAYATLARINIZI SÖNDÜRMEYİN

HAYATLARINIZI SÖNDÜRMEYİN
25.08.2017
974
A+
A-

Gölcüklüler madde bağımlılığına dikkat çekti

HAYATLARINIZI SÖNDÜRMEYİN

Tüm Türkiye’de olduğu kadar Gölcüklü ailelerde uyuşturucu ve diğer konularda çocukları için endişe ettiklerini dile getirdiler. Düşüncelerini aldığımız Gölcüklü vatandaşlar uyuşturucu konusunda düşüncelerini dile getirdiler.

Aygördü, ” Okul önlerinde daha fazla tedbir alınmasının istiyoruz”

Salih Aygördü, “Gölcük’te okuyan 3 tane çocuğum var ve benim en büyük korkum okul önleri. Okul önlerinde özellikle okul çıkışlarında uyuşturucu satıcılarının dolandığı şeklinde duyum alıyoruz ve bu durum bizi çok tedirgin ediyor. Yasalarımızda büyük bir boşluk var ve biz anlayamıyoruz. Yakalanan kişiler içiciyim diye ifade verdiği zaman ceza almadan salıyorlar. Sonuçta bu uyuşturucuyu içen satışını da yapar ve en kötüsü de bizim çocuklarımızı da bu bataklığa çekebilir. Biz bu konuda özelliklede okul önlerine çocuk parklarında güvenliğin arttırılmasını istiyoruz. Özelliklede bu bölgelerde resmi değil de sivil memurlar görev yaparsa bizim için daha güvenilir olur” dedi.

Torun, ” Tedirgin olduğumuz için çocuklarımı eşimin yerine ben parka götürüyorum”

Ümit Torun, ” Öyle bir zamana geldik ki çocuklarımızı artık daha fazla kontrol altında tutmamız gerekiyor. Özellikle akşam saatlerinde Türk hava Kurumu’nun arkasında bulunan parkta akşamları uyuşturucu kullanan ya da bali çeken bağımlıları görmüş komşularım ve buda bizi tedirgin ediyor. Küçük çocuklarım var ve o eşim o parka gidip oyun oynatıyordu. Bir iki defa bali çekenleri görmüş eşimde ve tedirgin olmuş. Ben de bu konuda korktuğum için eşimle değil de ben götürüyorum çocukları parka oyun oynamaları için. Sonuçta bunlar çocuk parka gitmiyoruz desek durmayacaklar bizde bu şekilde çözüm bulduk. Bende bir iki defa bali çekenlere rast geldim hatta çocuklarımda olaya şahit oldu ve bana soruyorlar “ne yapıyorlar öyle” diye. Allah korusun yarın öbür gün özense merak etse bu bizim için ne kadar kötü olur. Tabi bunun daha da kötüsü ya uyuşturucu kullanan birine denk gelse onları görse o zaman daha da kötü. Bu nedenle biz özellikle akşam saatlerinde çocuk parkları ve çevresinde güvenliğin artmasını istiyoruz” dedi.

Tarhan, “Bu sene Polis devriyelerinin daha fazla gezdiğini gördüm. Tabi buda bize güven veriyor”

Mehmet Tarhan, ” Ben normalde Gölcüklüyüm Gözlementepe’de oturuyorum ama şark görevinden dolayı Erzurum’da öğretmenlik yaptığım için sadece yaz tatillerinde Gölcük’e gelebiliyorum. Kış aylarında burada olmadığım için fazla bir şey diyemeyeceğim ama geldiğimiz zaman etrafımızda ki komşularım ve akrabalarım Gözlementepe civarında özellikle akşam saatlerinde fazla çıkmamam konusunda beni uyardı. Pek teken olmadığını dikkat etmem gerektiğini söylüyorlar. Biz şimdi her sene gelip gittiğimiz için fazla takip edemiyoruz ama daha önceden daha tehlikeliydi sanki Gözlementepe ve etrafı, son gelişimizde geldiğimizde biraz daha düzelmiş gördüm sanki. Bu sene Polis devriyelerinin daha fazla gezdiğini gördüm. Tabi buda bize güven veriyor” dedi.

Gül, ” Bu işlerde en büyük etkiyi arkadaş çevreleri yapıyor”

Ayşe Gül, ” 4 tane çocuğum var ve 2 oğlum çok şükür bugüne kadar herhangi bir tehlikeye girmeden büyüttüm. Eşim serbest meslekte çalıştığı için zaten çocuklarımda küçük yaşta çalışma hayatına atıldığı için uyuşturucu gibi belalara bulaşmaya vakitleri olmadı. Zaten burada arkadaş çevresi çok önemli ve çok şükür çocuklarımın da arkadaş çevreleri çok düzgün olduğu için içim rahattı. Şimdi en küçük çocuğum 10 yaşında inşallah oda abileri gibi işinde gücünde olur ve bizleri utandırmaz” dedi.

Utkuluer, “Gölcük’te olur olmaz yerlerde açılan cafeler gençlerimize kötü örnek olmakta”

Gökhan Utkuluer, ” Gençliğin en büyük düşmanı uyuşturucu ve Gölcük’te uzun yıllar önce tinercilik ile başlayan daha sonrasında bali ile devam eden gençler son yıllarda eroin ve en son olarak ta tanesi 1 liraya kadar düşen uyuşturucu haplar gençlerin birbirinden heveslenerek acaba nasıl bir his düşüncesiyle denemeyle başlayarak ve özellikle arkadaş çevresinin teşfiki ile ilçemizde aldı yürüdü. Bu işi en güzel mücadele enne babada bitiyor. Gölcük’te olur olmaz yerlerde açılan cafeler gençlerimize kötü örnek olmakta bilhassa Gölcük Emniyetinin bu konu üzerinde etkili olmak için denetimlerini daha sık gerçekleştirmesi gerekiyor. Özellikle sivil polislerin bu tarz yerlere müşteri kılığında girerek denetim yapmaları gerekiyor diye düşünüyorum” dedi.

Çekmez, “Üniversitelerde denetimlerin bir baba olarak daha sık yapılmasını istiyorum”

Ahmet Çekmez, ” Değirmendere gibi bir beldede çocuk yetiştirmeye çalışıyoruz ve bu hiçte kolay değil. 18 yaşında bir oğlum var ve en tehlikeli dönemindeyiz. Bu yaşlarda anne babası olarak daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yeni arkadaşlıklar yeni alışkanlıklar demektir. Allah korusun bu yeni çevre bu kötü alışkanlıklara alıştırsa bu bizim için felaket olur. Oğlum şimdi üniversiteye başlayacak ve yeni bir ortama girecek. Bizim oğlumuza güvenimiz sonsuz ama gireceği yeni ortam bizi korkutuyor. Bu nedenle üniversitelerde denetimlerin bir baba olarak  daha sık yapılmasını istiyorum” dedi.

Kaya, “Gölcük Emniyetinin bu konuda gerekli olan tedbirlerini almalarını istiyoruz”

Engin Kaya, ” Gölcük’te her köşe başında uyuşturucu kullanan kişileri görüyoruz ve buda bizi çok korkutuyor. Sonuçta küçük çocuğumuz var ve bu yaşlarda ne görürlerse o akıllarında kalıyor ve biz çocuklarımızın böyle kötü alışkanlıklar edinerek büyümesini her aile gibi istemiyoruz. Gölcük Emniyetinin bu konuda gerekli olan tedbirlerini almalarını ve gerekirse daha çok devriye çıkartarak özellikle tenha bölgelerde daha çok devriye atmalarını istiyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.